x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România primește 120 de concentratoare de oxigen din Coreea de Sud

România primește 120 de concentratoare de oxigen din Coreea de Sud

02 Dec 2021   •   21:30
România primește 120 de concentratoare de oxigen din Coreea de Sud
Sursa foto: Facebook DSU

Coreea de Sud a oferit statului român 120 de concentratoare de oxigen, echipamente medicale necesare pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), joi, 120 de concentratoare de oxigen, echipamente medicale benefice tratării pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 au fost oferite statului român de către Coreea de Sud, în scopul de a sprijini autoritățile române în limitarea efectelor generate de coronavirusul SARS-CoV-2.

„În urmă cu câteva săptămâni, Coreea a decis să acorde României un ajutor umanitar de urgență de 120 de concentratoare de oxigen, când aceasta se confrunta cu o situație gravă în timpul celui de-al 4-lea val de pandemie. După cum știți bine, Republica Coreea și România sunt Parteneri Strategici din 2008 și s-au bucurat de relații excelente de-a lungul deceniilor în multe domenii. În special, ambele țări lucrează împreună în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, cu o strânsă cooperare în sectorul sănătății, care prosperă încă de anul trecut. Donația de astăzi nu ar fi posibilă fără legături atât de strânse între țările noastre și demonstrează angajamentul nostru puternic de a lupta împotriva pandemiei împreună cu Guvernul României și cu toți cetățenii României”, a declarat Kim Yong Ho, ambasadorul Republicii Coreea în România.

(sursa: Mediafax)

 

 

×
Subiecte în articol: concentratoare de oxigen