x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România, promovată prin Codul Penal!

România, promovată prin Codul Penal!

de Sorin Anghel    |    11 Oct 2010   •   00:00
România, promovată prin Codul Penal!
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

Pliante "surpriză" la târgul de turism.



Standul României de la târgul de tu­rism Winter Holiday desfăşurat săptămâna trecută la Palatul Parlamentului din Capitală a atras sute de curioşi dornici să vadă de aproape "frunza" Elenei Udrea. Printre plian­tele cu staţiuni, pensiuni şi pârtii, reprezentanţii Ministerului Dez­vol­tă­rii Regionale şi Turismului au expus la loc de cinste Codul Penal, Codul Civil, Codul Fiscal şi Codul Rutier. Aşa, ca să ştie turistul străin la ceea ce trebuie să se aştepte atunci când ajunge în "Grădina Carpaţilor". Ac­ţiunea ministerului condus de Elena Udrea pare menită să ne convingă că degeaba treci prin România dacă nu faci şi o faptă penală! Francezii, austriecii, bulgarii şi italienii s-au prezentat la târg cu pliante, materiale video şi oferte care mai de care mai spectaculoase, în vreme ce România a preferat să contrabalanseze prin Codul Penal!

Preţurile pachetelor turistice pentru Revelion, cât şi pe perioada între­gului sezon de iarnă, prezentate de turoperatori la târgul Winter Holiday, au scăzut în medie cu 10%-15% în acest an. Majoritatea ofertelor ce­lor peste 100 de expozanţi la târg sunt pachete turistice externe, o mare par­te dintre agenţii promovând exclusiv aceste destinaţii. Unii agenţi de tu­rism explică ponderea mai mare a ofertelor externe prin faptul că, în multe cazuri, acestea sunt mai ieftine şi mai tentante decât cele din staţiunile româneşti. Ca o confirmare a faptului că centrul de greutate al târgului este dat de ofertele externe, deschiderea oficială a manifestaţiei nu a debutat cu o melodie tradiţional românească, ci cu "I'm alive", interpretată de Celine Dion.

Ministrul Elena Udrea vinde go­goşi. Spune că investiţiile statului în amenajarea de pârtii de schi şi cons­trucţia de instalaţii de transport pe ca­blu ar duce la scăderea preţurilor în turismul montan românesc. "In­ves­ti­ţiile pe care le facem în zonele montane din România vor da roade. Mi-aş dori ca turismul montan să în­semne mai mult decât Valea Prahovei şi Poiana Braşov. Sperăm că odată ce va creşte numărul staţiunilor de iar­nă, preţurile vor scădea", a spus Udrea. Ea a adăugat că există mai multe proiecte de investiţii în infrastructura de iarnă şi în pârtii de schi, care vor face România atractivă din acest punct de vedere. Întrebată ce sporturi de iarnă practică, Udrea a răspuns: "Sanie, cel mult". Concluzia? Avem un ministru şoşonar!

×
Subiecte în articol: observator