x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România, servicii all inclusive pentru „turiştii de divorţ”

România, servicii all inclusive pentru „turiştii de divorţ”

de Aniela Nine    |    15 Aug 2011   •   21:00
România, servicii all inclusive pentru „turiştii de divorţ”

Turismul in Romania incepe sa cunoasca dimensiuni nebanuite chiar de promotorii celebrei frunze, care nu au visat vreodata sa promoveze Romania ca... destinatie pentru a scapa rapid de nevasta sau sot. Este cea mai noua gaselnita de promovare a Romaniei, o firma italiana inaugurand pachetul turistic all inclusive 'servicii de desfacere a casatoriei'.

Potrivit editiei online a New York Times, preluat de Mediafax, Romania devine destinatia preferata a 'turistilor de divort', intrucat procedurile sunt mai rapide si mai ieftine. Pretul platit de cei care vor sa isi desparta drumurile nu-i unul mic, serviciile oferite de firma italiana pentru a divorta rapid in Romania por­nind de la echivalentul a 5.000 de dolari americani.

Spre deosebire de Italia, unde pentru a dizolva o casnicie sunt necesari cel putin trei ani de trait separat, in alte tari ale Uniunii, printre care si Romania, procedurile legale sunt mult mai simple, ieftine si rapide. Practic, dupa ce obtin rezi­den­ta, cuplurile pot cere divortul dupa doar sase luni, evitand astfel perioada de separare de trei ani, obligatorie in legislatia italiana.

Jurnalistii de la NY Times relatea­za despre un cuplu care a venit la Bu­cu­resti de la Bologna, pentru o singura zi, cu unicul scop de a semna documente de rezidenta in Romania. Cei doi soti spera ca in cateva luni casnicia lor va fi desfacuta legal. 'Un divort clasic dureaza prea mult daca intentia ta este sa-ti refaci viata si sa o iei de la capat', a declarat barbatul pentru NYT, insistand ca identitatea sa nu-i fie dezvaluita. 'A fost usor. Abia ce am semnat', a marturisit apoi acesta.

Gian Ettore Gassani, presedintele Academiei Italiene a Avocatilor pe probleme Matrimoniale, afirma ca a existat un trend crescator al numa­ru­lui de italieni care divorteaza in strai­natate, ceea ce este echivalent cu o infrangere a sistemului juridic ita­lian. Asociatia pe care o conduce estimeaza ca, in ultimii cinci ani, cel putin 8.000 de cupluri de italieni au fost desfacute in strainatate.

×
Subiecte în articol: observator romania divort turisti straini