x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România şi Bulgaria fac eforturi, dar nu reuşesc să elimine corupţia

România şi Bulgaria fac eforturi, dar nu reuşesc să elimine corupţia

17 Feb 2011   •   16:51

România şi Bulgaria nu sunt mai corupte decât alte ţări din Europa Centrală şi de Est, dar acestea luptă împotriva corupţiei şi nu reuşesc să o elimine, a declarat, astăzi, pentru Agerpres, vicepreşedintele Camerei Economice a Austriei (Wirtschaftskammer Osterreich - WKO), Richard Schenz.

"Nu există teamă din partea firmelor austriece să investească în România. Băncile austriece se află deja în România. Este important că ele au făcut primul pas, iar întreprinzătorii noştri le-au urmat, într-un număr mai mare sau mai mic. Problema pentru care investitorii aşteaptă este, probabil, că şi România şi Bulgaria luptă împotriva corupţiei, dar nu reuşesc să o elimine. Insecuritatea legislativă, schimbarea frecventă a legilor, este un alt element care îi face să aştepte şi să vadă care va fi evoluţia economică a acestor două ţări. Nu există riscuri politice în cele două ţări, guvernele sunt stabile. Austria nu se teme să investească în România şi Bulgaria, dar a redus un pic motoarele, aşteptând să vadă ce se va întâmpla", a spus Schenz.

Din punctul de vedere al Camerei Economice, cea mai puternică instituţie de profil din Austria, Richard Schenz şi-a exprimat încrederea în potenţialul României şi Bulgariei.

"Suntem optimişti din punctul de vedere al membrilor Camerei în ceea ce priveşte evoluţiile economice. Săptămâna viitoare voi merge la Sofia şi Bucureşti cu o delegaţie de experţi care vor exporta know-how. Vom participa la o serie de seminarii de pregătire a managerilor, a funcţionarilor civili, care să poată la rândul lor să pregătească personalul", a arătat vicepreşedintele WKO.

Schenz a participat la o conferinţă privind oportunităţile de investiţii transfrontaliere în Europa Centrală şi de Est, care a reunit oficiali din ţările regiunii, experţi, reprezentanţi ai mediului financiar bancar. Pe agendă s-au aflat subiecte privind investiţiile transfrontaliere, rolul instituţiilor financiare internaţionale, riscurile la adresa investiţiilor directe în ţările în curs de dezvoltare.



×