x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România și Ucraina întăresc cooperarea în domeniul securității

România și Ucraina întăresc cooperarea în domeniul securității

de Redacția Jurnalul    |    19 Oct 2024   •   14:20
România și Ucraina întăresc cooperarea în domeniul securității

Ministrul român al Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit cu omologul său ucrainean, Ihor Klymenko, la București, marcând prima vizită a unui ministru de interne ucrainean în România după mai bine de 20 de ani.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, întâlnirea a avut ca scop consolidarea colaborării în domenii cheie precum combaterea traficului de persoane, droguri și arme, migrația ilegală și cooperarea polițienească.

„Vom crește atenția și vom intensifica cooperarea în combaterea crimei organizate, a traficului de persoane și droguri", a declarat Predoiu după întâlnire.

Un moment important al întâlnirii a fost semnarea unui acord bilateral privind cooperarea în situații de urgență. Acest document permite României și Ucrainei să își acorde ajutor reciproc în cazul unor dezastre sau situații de criză.

Ministrul Klymenko a mulțumit României pentru sprijinul acordat de la începutul războiului, apreciind eforturile MAI de a ajuta milioanele de refugiați ucraineni care au trecut granița.

Predoiu a subliniat importanța României în viitorul proces de reconstrucție al Ucrainei: „România trebuie și are capacitatea să joace un rol important în procesul de reconstrucție al Ucrainei, prin investiții și organizarea de centre de suport logistic în apropierea frontierelor".

Cei doi oficiali au discutat și despre provocările legate de securitatea la frontieră, inclusiv prevenirea traficului ilegal de arme după încheierea conflictului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: romania ucraina cooperare securitate