x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românii din diaspora îşi exprimă nemulţumirea faţă de afirmaţiile jignitoare ale lui Ioan Rus

Românii din diaspora îşi exprimă nemulţumirea faţă de afirmaţiile jignitoare ale lui Ioan Rus

11 Iun 2015   •   17:50
Românii din diaspora îşi exprimă nemulţumirea faţă de afirmaţiile jignitoare ale lui Ioan Rus
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Românii din diaspora se simt jigniţi de afirmaţiile fostului ministru Ioan Rus făcute seara trecută la un post de televiziune. Rus s-a hazardat să califice în mod josnic copii şi soţiile celor care au plecat la muncă în străinătate. Câţiva dintre românii din diaspora şi-au exprimat nemulţumirea faţă de cele declarate de fostul ministru al Transporturilor.

CITEŞTE ŞI: Declaraţie revoltătoare a ministrului Ioan Rus! Jigneşte românii, în loc să facă autostrăzi

Ovidiu Făt este din Oradea şi de şase luni trăieşte şi munceşte la Melbourne, în Australia: "Am rămas consternat când am citit declaraţia. Am rămas fără cuvinte. Cred că dânsul nu este cu picioarele pe pământ. Ori e prost informat, ori pur şi simplu a avut o scăpare. Nu pot să îmi dau seama. Copiii celor plecaţi devin golani şi soţiile...nici nu vreau să rostesc cuvântul?! Stau şi mă gândesc atunci la părinţii mei, care au rămas singuri acasă, fără alţi copii, nu am fraţi, nu am surori. Atunci, după dumnealui, părinţii mei ce sunt? Pe ei cum i-ar caracteriza? Noi, românii, suntem, cei mai mulţi, oameni sinceri, muncitori, oneşti şi aş zice şi bine văzuţi peste hotare.Nu cred că cerem mai mult decât ni se cuvine. Pur şi simplu să ni se dea o şansă să putem lucra şi să facem ceea ce putem la un nivel cât mai înalt. Nu se prea mai vede nimic în viitorul apropiat în România, din păcate.

CITEŞTE ŞI: Reacţia lui Ioan Rus, după declaraţia jignitoare: A fost "cu sens pozitiv, dar cu o licenţă nefericită"

Cristian H trăieşte la Londra de şapte ani: "Absolut grețos! Mi-a făcut niște nervi încât dacă l-aş întâlni pe stradă nu ştiu ce i-aş face. Pe de altă parte, nici nu merită să faci ceva pentru aşa un personaj. nu are cei șapte ani de acasă, si nici nu înțelege situația celor plecați. Niciun român nu își lasă familia bucuros. Să spui așa ceva în condițiile în care suntem atacați de presa tabloidă... ca un român cu calitate de 'oficial' sa îți adreseze asemenea cuvinte e foarte
înjositor. Se pare că aceasta va fi fost cea mai mare realizare a lui, o jignire pentru cei care sperau să se întoarcă la sotiile lor ... pe autostradă. Că tot a fost ministrul Transporturilor!"

CITEŞTE ŞI: IOAN RUS şi-a dat DEMISIA

Daniel Tecu, preşedintele Federației asociațiilor de români din Europa: "Declaraţiile domnului Rus ascund undeva o mică realitate, faptul că persoanele care rămân acasă trăiesc o dramă. Prin faptul că şi-au pierdut familia şi cei care suferă cel mai mult sunt copiii. Dar un om politic este responsabil de faptul că aceşti români au plecat afară! El nu poate face o analiză la rece şi să spună că copiii celor din străinătate devin golani! Pentru mine e simplu: dacă domnul Ioan Rus ar putea să stea în acest moment în faţa mea şi eu să îi spun că soţia dumnealui e posibil să fie curvă şi copilul dumnealui, golan, şi dânsul să nu fie deranjat, însemnă că ar putea să facă o astfel de declaraţie. Am văzut un vulcan de reacţii din partea românilor din disapora. Toţi au fost deranjaţi! Oricum cei care sunt afară trăiesc o dramă. Pe deasupra, un politician care cumva e responsabil de plecarea ta să te mai şi jignească...! Ce s-a întâmplat ar trebui să fie un exemplu pentru toţi politicienii din România ca niciodată să nu se mai facă astfel de declaraţii".

×
Subiecte în articol: ioan rus