x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românii, vicecampioni europeni la stat pe Facebook. Vezi cine ne devansează

Românii, vicecampioni europeni la stat pe Facebook. Vezi cine ne devansează

de Istvan Deak    |    12 Iul 2014   •   13:22
Românii, vicecampioni europeni la stat pe Facebook. Vezi cine ne devansează

De câte ori vă logaţi în contul dumneavoastră de pe reţeaua de socializare Facebook? La această întrebare au fost rugaţi să răspundă 13.000 de oameni din 13 ţări ale Europei, unde reţeaua de socializare a reuşit să se impună.

Printre acestea se află nu doar Germania, Austria, Marea Britanie, Olanda, Italia sau Franţa, ci şi ţări precum România, Polonia sau Turcia. Rezultatele au scos la iveală că 22% dintre europeni nu deţin un cont Facebook.

Conform revistei germane Focus, România ocupă locul doi în topul ţărilor cu o utilizare accentuată a reţelei de socializare Facebook. Astfel, 71% dintre români intră zilnic pe contul lor de Facebook. Media europeană se situează la 55%. Un procent peste media europeană a fost semnalat şi în Spania (63%), dar şi în Olanda (56%). La polul opus se situează Germania (42%), Austria (43%) şi Polonia (43%). Lider la folositul reţelei de socializare Facebook în Europa este Turcia. Opt din zece turci deschid în fiecare zi contul lor personal. 23% dintre europeni frecventează doar „ocazional” contul lor de Facebook. Reţeaua de socializare a reuşit să se impună în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani. 75% dintre aceştia vizualizează zilnic contul lor personal, în timp ce doar 6% nu deţin un astfel de cont.

7,2 milioane de conturi


Conform serviciului de monitorizare a paginilor de Facebook din România Facebrands.ro, numărul paginilor româneşti create pe reţeaua socială a depăşit 25.000. Numărul conturilor atribuite utilizatorilor români de Facebook a ajuns la 7.2 milioane în 2014. Aceleaşi cifre arată că în jur de patru milioane de utilizatori unici de Facebook interactionează cu conţinutul publicat pe paginile româneşti de Facebook în fiecare lună şi opt milioane de utilizatori distincţi au interacţionat cu acestea de la începutul anului 2014 si până acum.

Capitala are în continuare cele mai multe conturi de utilizatori ai reţelei Facebook în România, 1.480.640, 21,97% din total, urmată de Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, fiecare cu câte 3,86% şi Constanta cu 3,08%.
 

×
Subiecte în articol: facebook romani