x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rona Hartner a murit! Actriță avea 50 de ani și suferea de cancer.

Rona Hartner a murit! Actriță avea 50 de ani și suferea de cancer.

de Redacția Jurnalul    |    23 Noi 2023   •   13:04
Rona Hartner a murit! Actriță avea 50 de ani și suferea de cancer.
Sursa foto: Hepta

Celebra Rona Hartner s-a stins din viață în urmă cu puțin timp! Artista și-a trăit ultimele momente alături de familie, iar anunțul trist a fost făcut de sora ei, Rinda Hartner!

Decesul a suvernit joi, la prânz.

Artista a fost răpusă  de cancer după ce acesta a recidivat de patru ori.

„Rona a fost lumină. A fost cel mai curajos si cel mai luminos Om pe care l-am cunoscut vreodata. Nu se dadea in laturi de la nimic, dansa, canta, picta, juca, iubea...toate cu aceeasi bucurie.

Impartea totul cu cei de alaturi. Mai putin tristetile - erau singurele care le tinea pentru ea. In rest ...dadea totul si se dadea cu totul. Ne-am cunoscut aproape copile si niciodata in toti anii acestia Rona n-a fost altfel. Nu a schimbat-o nimic. Niciodata! Se supara rar, era toata lumina si zambet si bucurie. Si asa va ramane! Lumină, si zambet si bucurie! Chiar daca a plecat puțin sa se odihneasca Rona ramane aici. Mereu o voi povesti frumos, cu bucurie. Mereu imi voi aduce aminte de rasul ei puternic, de hainele colorate, de felul ei curajos de a fi, de muzică, de lumina si iubirea ce o facea sa fie Ea.

Zbor lin spre lumină, fată dragă! Ramai parte din lumea mea mereu!", a fost mesajul postat pe Facebook de Imelda Antonescu.

Mai devreme, sora actriței, Rinda Hartner, a transmis un mesaj pe rețelele de socializare în care îi îndeamna pe fani să se roage pentru artistă, care își trăia ultimele clipe.

Cine a fost Rona Hartner

Rona Hartner a fost o actriță de film, cântăreață, compozitoare și textieră română de origine germană, stabilită mai multă vreme în Franța.

Rona Hartner a fost fiica unui inginer proiectant și a unei economiste. Din 1979 până în 1991 a învățat la școala germană din București. Rona Hartner este de origine germană pe linie paternă, și română pe linie maternă. În anul 1991 începe studiul la Școala de Muzică Titu Maiorescu, iar începând cu anul 1992 începe să studieze la Academia de Teatru și Film din București.

Patru ani mai târziu, regizorul francez Tony Gatlif îi acordă rolul principal în filmul Gadjo dilo - Străinul nebun, care s-a filmat în România. Pentru această prestație, Rona a primit Leopardul de aur (Premiul special pentru interpretare) la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.

Tot în 1996 evoluează cu succes în co-producția franco-română Asfalt-Tango regizată de Nae Caranfil.

În 1997 a plecat în Franța, unde a jucat în thrillerul Nekro regizat de Nicolas Masson. În 1998 a revenit în țară pentru a juca în filmul Dublu extaz al lui Iulian Mihu, potrivit Wikipedia.

"Sex-gate” de România, cu Rona şi Vadim

Rona Hartner nu a fost ferită de controverse. La începutul anului 1999, a izbucnit un scandal mediatic ce a ținut primele pagini ale ziarelor. Actrița Rona Hartner a fost acuzată de către președintele Partidului România Mare (PRM), Corneliu Vadim Tudor, că ar fi întreținut relații amoroase cu președintele României, Emil Constantinescu.

Marius Tucă Show Ediție de Colecție - Vadim Tudor și Rona Hartner

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: rona hartner murit