Bilanţul celor decedaţi în incendiul din Colectiv a ajuns la 60 de persoane după moartea unui tânăr la o clinică din Viena. Prezenţi la Bucureşti, legendele snookerului, Ronnie O'Sullivan şi Stuart Bingham, au mers în faţa clubului să aprindă lumânări.
Alexandru Hogea, de 19 ani, a decedat ieri la o clinică din Viena, bilanţul celor care au murit în urma incendiului din Colectiv ajungând la 60 de persoane.
Sâmbătă s-a stins din viaţă şi Alexandru Mihai Iancu, de 25 de ani, la Spitalul „Sf. Ioan”. Memoria victimelor a fost cinstită, ieri, de legendele snookerului, Ronnie O'Sullivan şi Stuart Bingham, prezenţi la Bucureşti pentru o serie de meciuri demonstrative. „M-am rugat pentru victime şi pentru familiile victimelor. Am şi eu o familie şi mi-am imaginat cum ar fi dacă aş fi în locul lor”, a declarat Ronnie O'Sullivan, după ce s-a recules şi a aprins lumânări în faţa Clubului Colectiv. „Noi jucăm snooker, este doar un aspect mărunt al vieţii. Astfel de lucruri sunt mult mai importante”, a declarat, la rândul său, Stuart Bingham, actualul campion mondial.
Cum se vor stabili pedepsele Ancheta în dosarul „Colectiv” este aproape gata, iar rechizitoriul va fi înaintat instanţei. „Procurorul propune o încadrare pe care judecătorul şi-o însuşeşte sau nu. Se va ţine cont de lipsa intenţiei la comiterea faptei. Se va constata dacă pe lângă infracţiunile comise din culpă există şi cele cu intenţie, adică cele de corupţie, care au influenţat producerea tragediei. Fiecare faptă va fi analizată, urmând ca la final să existe un cumul a unei treimi de la fiecare infracţiune, care se adaugă la pedeapsa principală”, explică Dan Antonescu, specialist criminolog.
Conform prevederilor noului Cod Penal, pedeapsa principală este cea mai mare stabilită de către judecători.