x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ROVINIETA pentru o zi sau o săptămână, plătită prin SMS şi în reţeaua Vodafone. Cum funcţionează opţiunea

ROVINIETA pentru o zi sau o săptămână, plătită prin SMS şi în reţeaua Vodafone. Cum funcţionează opţiunea

10 Mai 2013   •   13:03
ROVINIETA pentru o zi sau o săptămână, plătită prin SMS şi în reţeaua Vodafone. Cum funcţionează opţiunea
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Şoferii vor putea plăti tariful de utilizare a reţelei de drumuri naţionale pentru o zi sau o săptămână prin intermediul serviciului de mesaje scurte şi în reţeaua Vodafone, începând de luni, această opţiune fiind lansată în decembrie în reţeaua Orange. La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul (client cu abonament Vodafone sau client cartelă preplătiă) va transmite, prin SMS, la numărul 7500, numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzătoare tipului vehiculului.

Acesta va primi un SMS prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate şi cu privire la costul rovinietei şi la cel total al tranzacţiei. Ulterior, solicitantul va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelaşi număr, a unui nou SMS cu textul "DA" şi va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care va fi tarifat cu suma corespunzătoare rovinietei alese.

"Menţionăm faptul că în condiţiile în care utilizatorul nu cunoaşte sau nu este sigur de categoria rovinietei ce trebuie achiziţionată, are posibilitatea de a obţine această informaţie transmiţând la numărul 7500 în reţeaua Vodafone, prin SMS, textul INFO (tarif 5 eurocenţi/SMS trimis). Pentru informaţii şi detalii suplimentare privind achitarea tarifului de utilizare prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS, este pus la dispoziţia clienţilor Vodafone numărul de telefon 1761 (număr cu tarif normal în reţeaua Vodafone), ce va putea fi apelat de luni până joi în intervalul orar 08:30 - 16:30 şi vineri în intervalul orar 08:30 - 14:00", se arată într-un comunicat al CNADNR.

Numărul de telefon 1761 este unic, atât pentru clienţii Vodafone, cât şi pentru clienţii Orange.

Prin acest serviciu pot fi achiziţionate roviniete pentru o durată de o zi sau şapte zile. Potrivit CNADNR, costul asociat emiterii rovinietei cu o durată şapte zile este de 2,74 euro pentru un auturism şi de 5,4 euro pentru vehicule de transport marfă cu MTMA mai mică sau egală cu 3,5 tone.

Pentru clienţii cu abonament Vodafone, la tarifele menţionate, în factura emisă, se adaugă TVA conform legislaţiei în vigoare. Pentru deţinătorii de cartele preplatite - Vodafone, TVA se aplică la achiziţionarea creditului.

×