x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rus: În structurile MI sunt suprapuneri de atribuţii care se observă în calitatea intervenţiilor

Rus: În structurile MI sunt suprapuneri de atribuţii care se observă în calitatea intervenţiilor

de Mediafax    |    12 Mai 2012   •   11:34
Rus: În structurile MI sunt suprapuneri de atribuţii care se observă în calitatea intervenţiilor

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat, azi, ca va rezolva suprapunerile de atributii din structurile ministerului, dupa ce a constatat ca exista astfel de suprapuneri de atributii si competente la nivelul Jandarmeriei sau ISU, ceea ce se observa in calitatea interventiilor.

Rus a declarat, azi, intr-un briefing de presa, la Cluj, la finalul unei intalniri regionale cu sefii structurilor Ministerului de Interne din Transilvania, ca intreaga activitate a Ministerului de Interne trebuie sa fie potential mai competitiva.

"Sunt probleme de ordin legislativ, la Jandarmerie, la ISU, in sensul in care sunt suprapuneri de atributii, de competente sau lipsa de competente a unor structuri si care trebuie rezolvate, iar acest lucru se vede in prestatia pe care o au in momentul aparitiei unor situatii, cum sunt inundatii sau deszapeziri. Unele suprapuneri de atributii sunt de ordin legislativ, altele tin de oameni, voi schimba oamenii care consider ca nu isi fac treaba cum se cuvine, altele sunt de nivel organizatoric si tin de ordin de ministru. Voi modifica anumite ordine de ministru astfel incat intreaga activitate sa fie potential mai competitiva", a spus Ioan Rus.

Acesta a adaugat ca le-a explicat sefilor de inspectorate de politie si ai altor structuri ale Ministerului de Interne din Transilvania ca exista restrictii fata de prestatia desfasurata, "legate de faptul ca exista un buget aprobat de vechiul guvern si ca nu putem umbla la el in acest moment?.

"Alte restrictii tin de faptul ca acest an este unul special in care avem doua scrutine de organizat care mobilizeaza un numar mare de angajati ai ministerului", a mai spus ministrul de Interne.

In ceea ce priveste problemele ridicate de politisti, Ioan Rus a afirmat ca acestea se refera la "norma de combustibil, ca nu ajunge combustibilul decat o luna jumatate sau doua luni, la faptul ca nu le-au fost acordate toate drepturile incepand cu 2011 sau probleme cu absolventii scolilor de politie".

"Toate aceste lucruri se vor rezolva", a declarat Ioan Rus.

×