x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rusalii: Prețul mediu pentru un sejur de două nopți este de 741 de lei

Rusalii: Prețul mediu pentru un sejur de două nopți este de 741 de lei

de Redacția Jurnalul    |    21 Iun 2024   •   20:00
Rusalii: Prețul mediu pentru un sejur de două nopți este de 741 de lei

Prețul mediu pentru un sejur de două nopți, pentru două persoane, în weekendul de Rusalii costă 741 lei, arată platforma de rezervări Travelminit.ro, care anunță o creștere a rezervărilor cu 27% în comparație cu weekendul de dinainte.

Potrivit reprezentanților platformei, turismul românesc este în continuă evoluție vara aceasta, mai ales că hotelierii și operatorii din industrie confirmă faptul că rezervările sunt pe un trend ascendent. În plus, cardurile de vacanță pentru 2024 au început să fie încărcate pentru majoritatea angajaților din mediul de stat, astfel că românii își fac deja planurile pentru concediul de vară.

Aceștia anunță că a fost înregistrată o creștere importantă a rezervărilor pentru weekendul prelungit (sâmbătă, duminică și luni) de Rusalii, care s-a sincronizat anul acesta și cu debutul vacanței copiilor. Tocmai din acest motiv, cei mai mulți români vor călători de Rusalii atât în cuplu (53% din totalul rezervărilor), cât și în familie (36%).

„Există o creștere importantă a rezervărilor pentru vară, în special pentru weekendul prelungit de Rusalii, astfel că ne așteptăm ca locurile încă disponibile să se ocupe rapid. În același timp, încărcarea cardurilor de vacanță va încuraja tot mai mulți români să facă rezervări pentru concediile de vară, astfel că le recomandăm clienților noștri să rezerve de pe-acum cazarea. Estimăm că luna august va fi vârful sezonului estival, ceea ce înseamnă că și prețurile vor fi mari, iar disponibilitatea locurilor de cazare va fi redusă”, spune Timea Imecs-Ambrus, CEO Travelminit.

Potrivit datelor platformei, urmează cel mai aglomerat weekend de la debutul sezonului estival, platforma înregistrând în minivacanța de Rusalii o creștere a rezervărilor cu 27% în comparație cu weekendul de dinainte. De asemenea, 26% din totalul rezervărilor din iunie sunt pentru weekendul de Rusalii, în timp ce anul trecut, acest procent era de 20%.

În același timp, cea mai rezervată destinație pentru weekendul de Rusalii este, așa cum era de așteptat, litoralul românesc, cele mai populare stațiuni fiind Mamaia și Eforie Nord. De asemenea, turiștii vor să-și petreacă weekendul de Rusalii și într-un city break, Brașovul și Sibiul fiind din nou în topul preferințelor acestora, în stațiunile de la munte sau într-o destinație balneoclimaterică.

În ceea ce privește tarifele unităților de cazare în perioada Rusaliilor, platforma anunță o creștere de numai 5% în comparație cu anul trecut.

De exemplu, prețul mediu pentru un sejur de două nopți, pentru două persoane, în weekendul de Rusalii costă 741 lei, în timp ce prețul mediu pentru un sejur de 4 nopți, pentru 4 persoane, este de 2.120 lei.

Se pare că hotelurile revin în forță vara aceasta: cele mai multe rezervări înregistrate în luna iunie sunt pentru hoteluri (39%), semn că turiștii își doresc cât mai multe servicii în același loc, iar hotelurile oferă, de regulă, pachete complexe de vacanță. Urmează pensiunile (31%), apartamentele (11%), vilele (10%), casele de vacanță (6%) și cabanele (2%).

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: rusalii sejur pret