x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-a sinucis cu cei trei copii în braţe

S-a sinucis cu cei trei copii în braţe

de Dan Radu    |    18 Aug 2017   •   10:24
S-a sinucis cu cei trei copii în braţe
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

O femeie s-a aruncat, ieri, în faţa unui tren alături de cele trei fetiţe ale sale de 3, 8 şi 10 ani, lăsând în urmă un bilet de adio în care spunea că îi pare rău pentru gestul pe care urmează să îl facă, însă nu mai poate suporta viaţa. Potrivit mamei acesteia, femeia suferea de depresie şi fusese internată de mai multe ori.

Femeia care s-a sinucis se numea Alexandra Braustea şi trăia în localitatea ilfoveană Brăneşti. Mecanicul trenului în faţa căreia aceasta s-a aruncat împreună cu fetele sale a declarat că femeia a ieşit brusc dintr-o pădure, între localităţile Pasărea şi Brăneşti. Acesta a povestit că femeia avea un copil în braţe, iar pe ceilalţi doi îi ţinea de mână. "Bineînţeles că i-am claxonat. Au ieşit din pădure direct în faţa mea. Ce să fac?", a spus mecanicul pentru Antena 3. Potrivit rudelor femeii, dar şi a reprezentanţilor serviciului de ambulanţă, tânăra de aproximativ 30 de ani era însărcinată cu al patrula copil. De altfel, sarcina, care n-ar fi fost dorită, ar putea constitui un motiv pentru sinucidere. Cumnatul Alexandrei Braustea a spus că fratele său i-ar fi cerut bani pentru a putea plăti o întrerupere de sarcină, însă nu l-a putut ajuta. "Era însărcinată. Ce ştiu de la fratele meu, acum vreo lună de zile m-a rugat să îl împrumut cu nişte bani. Nu voia să mai facă un copil. Nu am avut bani atunci să îl ajut. Şi a spus atunci: «Uite, Robert, din cauza ta trebuie să lăsăm şi copilul asta»", a spus cumnatul femeii pentru Antena 3. Potrivit mamei sinucigaşei, aceasta suferea de mult timp de depresie. Alexandra Braustea ar fi fost internată de două ori, în trecut, la Spitalul de psihiatrie Obregia şi urma să se interneze din nou pentru tratament. Trenul interregio care circula pe magistrala 800 Bucureşti - Constanţa şi-a continuat drumul cu acelaşi mecanic, care, deşi a fost văzut plângând după incident, a spus că este capabil să manevreze locomotiva.

 

Potrivit rudelor femeii, aceasta ar fi dorit să divorţeze în 2009, însă s-a răzgândit ulterior. Soţul şi mama Alexandrei Braustea au avut nevoie de asistenţă medicală după ce au ajuns la locul sinuciderii din cauza şocului.

Sinuciderea a avut loc la ora 09:20, implicând  trenul IR 1983 cu ruta Bucureşti - Constanţa.

×