x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-au "batut" la Smardan

S-au "batut" la Smardan

23 Oct 2004   •   00:00

Peste 400 de militari au participat la exercitiul militar "Smardan 2004" derulat de fortele armate romane in colaborare cu cele italiene.

ECHIPA. Militarii romani si italieni au lucrat excelent in poligonul galatean de la Smardan
47 de tancuri si 20 de transportoare blindate au fost desfasurate in actiuni de lupta in cel de-al doilea poligon ca marime din tara, situat langa localitatea galateana Smardan. La exercitiile tactice au participat trei companii din Regimentul 4 Tancuri "Ariete", o companie de bersaglieri, toate din cadrul fortelor armate italiene, si o companie de tancuri, un pluton de infanterie, un pluton de cercetare si unul de aruncatoare din cadrul Brigazii 282 Mecanizata "Unirea Principatelor" din Focsani.

Aplicatia a fost urmarita de numerosi generali si ofiteri superiori romani si italieni, in frunte cu loctiitorul sefului Statului Major al Fortelor Terestre Romane, gl. mr. Vasile Apostol, si comandantul Fortelor 1 de Aparare Italiene, gl. lt. Romeo Gaetano.

OBIECTIVE. Principalul scop al aplicatiei comune l-a constituit intarirea cooperarii intre armatele celor doua tari in cadrul structurilor NATO si indeplinirea unui scenariu comun privind compatibilitatea lingvistica de comanda si a mijloacelor de lupta. Cei doi sefi de structuri terestre au precizat ca obiectivele aplicatiei si instruirii comune care s-a desfasurat timp de o luna in Poligonul Smardan au fost indeplinite si ca intreaga actiune a fost un succes in perspectiva cooperarii celor doua armate pe teatrele de lupta sub drapelul NATO.

"Suntem aici pentru a treia oara si sunt foarte multumit de nivelul pe care l-au atins relatiile dintre armatele noastre. De data aceasta, am avut obiective ambitioase si zic eu ca le-am dus la bun sfarsit. Instruirea a decurs normal si am dorit in primul rand sa intarim cooperarea cu Armata Romana si apoi sa vedem cat de instruiti sunt comandantii armatei noastre de la toate esaloanele. Toate obiectivele pe care ni le-am propus au fost atinse din plin si sunt satisfacut de acest lucru. Important este ca fortele noastre armate au obtinut rezultate foarte bune impreuna, ca luptam pentru aceleasi idealuri si ca, pe viitor, colaborarea noastra va fi si mai stransa", ne-a declarat generalul Romeo Gaetano, comandantul fortelor de aparare din Italia. (Erik Hoosz)

SUCCES

"Suntem aici pentru a treia oara si sunt foarte multumit de nivelul pe care l-au atins relatiile dintre armatele noastre. De data aceasta, am avut obiective ambitioase si zic eu ca le-am dus la bun sfarsit" - Generalul Romeo Gaetano, comandantul fortelor de aparare din Italia
×
Subiecte în articol: observator