Amatorii de bălăceală în aer liber se bucură în continuare de ştrandurile cu apă termală, în nord-vestul ţării, la Băile Felix, unde astfel de distracţii sunt "permise" tot timpul anului. Staţiunea Băile Felix, de lângă Oradea, este în aceste zile paradisul celor care încă mai vor să înoate în piscine în aer liber şi să facă plajă.
Apa termală de la Felix face posibilă exsitenţa ştrandurilor chiar şi iarna, atât ziua, cât şi pe timpul nopţii, datorită temeraturilor de 35-38 de grade Celsius din bazine.
Nici investitorii n-au stat degeaba în ultimii ani, astfel încât Băile Felix sunt foarte attractive, în orice sezon, atât pentru turiştii din România, cât şi pentru cei din străinătate, "Un procent de 15-17% al turiştilor de la felix sunt străini, veniţi cu predilecţie din israel şi Germania. Am făcut investiţii în ultimii ani, astfel încât să putem concur a cu bazele de tratament din Ungaria. Turiştii pot alege de la hoteluri de două stele, până la patru stele, cu baze de tratament, SPA, centre de wellness şi piscine, atât acoperite, cât şi în aer liber. Construim acum un complex de cinci stele, cu o investiţie totală de 27 de milioane de euro, care va fi unic în Europa", explică Florian Serac, directorul general "Turism Felix".
Complexul de cinci stele se va numi "Lotus" şi va fi inaugurat, cel mai probabil, în vara anului viitor, fiind construit pe locul fostului hotel Felix. Vechiul hotel a fost demolat, fiind construit în locul lui cel mai mare centru de Wellness din această parte a Europei.
Până se va deschide centrul Lotus, tot în staţiunea Băile Felix va fi inaugurat, pe 29 noiembrie, un Aqua Parc de lux, cu cele mai noi proceduri terapeutice şi, bineînţeles, bazine cu apă termală pentru toate vârstele şi toate preferinţele.
Apele minerale termale de la Felix nu sunt doar calde, ci au şi efecte miraculoase asupra organismului uman, tratând în special afecţiunile reumatismale, articulare, spondilozele, discopatiile, dar şi alte boli. Acesta este alt atu al Băilor Felix, deoarece apa termală de aici nu este egalată de oferta altor ţări europene.
"Izvoarele de la Felix sunt de mare adâncime. Vin de la 3.000 de metri adâncime. Prima atestare documentară a acestor izvoare datează din anul 1221, când un călugăr a scris despre calităţile miraculoase ale acestor ape. Sunt indicate în special pentru tratarea afecţiunilor aparatului lococmotor", explică Mircea Tărău, directorul medical al staţiunii.