x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Salvamont: Peste 400 de persoane, salvate într-o singură lună

Salvamont: Peste 400 de persoane, salvate într-o singură lună

18 Oct 2022   •   11:29
Salvamont: Peste 400 de persoane, salvate într-o singură lună

Echipele Salvamont din România au salvat într-o singură lună peste 400 de persoane aflate în situații dificile, în special în zonele montane greu accesibile.

Potrivit statisticii, în luna septembrie salvamontiștii au fost solicitați să intervină în 341 acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor medical. În timpul misiunilor au fost salvate 440 de persoane. Dintre acestea, 119 persoane au fost predate serviciilor SMURD sau de ambulanță, două victime au fost preluate de elicopterele SMURD-IGAV, iar nouă oameni au murit pe munte, sarcina salvamontiștilor reducându-se la recuperarea cadavrelor.

Din numărul total de intervenții, 302 de intervenții au avut loc în zona montană fiind salvate 401 persoane. Șapte intervenții au avut loc în afară zonei montane, în locuri greu accesibile, acțiuni la care salvamontiștii au fost solicitați să intervină cu mijloacele și tehnicile lor specifice.

Prin dispeceratul național au fost primite 217 apeluri prin care se anunțau accidente montane șișase apeluri despre incendii în zona montană și submontană.

De asemenea, în cursul lunii septembrie s-au primit 1.004 apeluri prin care se solicitau informații despre zona montană.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: salvamont