x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Salvaţi Ştrandul Tineretului!

Salvaţi Ştrandul Tineretului!

de Iulia Barbu    |    Monica Andrei Capatos    |    29 Mar 2008   •   00:00
Salvaţi Ştrandul Tineretului!
Sursa foto: Christian Silva/

Câteva zeci de persoane au protestat ieri în faţa Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS) cerând anularea celor două contracte care practic desfiinţau Baza Sportivă “Tineretului”. Este vorba despre SC Tineretului SA, care are în administrare 64.000 de mp din ştrand, şi Kiseleff Business Plaza, care deţine 12.000 mp.

Câteva zeci de persoane au protestat ieri în faţa Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS) cerând anularea celor două contracte care practic desfiinţau Baza Sportivă “Tineretului”. Este vorba despre SC Tineretului SA, care are în administrare 64.000 de mp din ştrand, şi Kiseleff Business Plaza, care deţine 12.000 mp.


Acţiunea a venit în urma anchetelor publicate de Jurnalul Naţional, care au scos la iveală ilegalităţile înţelegerii dintre condu­cerea Complexului “Lia Manoliu”, reprezentată la vremea respectivă de Bogdan Gheorghe, actual secretar general al ANS, şi cele două firme.

Despre contractul cu Kiseleff Bu­siness Plaza ziarul nostru a relatat pe larg întreaga inginerie care a început în 2000, când Puiu Popoviciu a pus mâna pe un spaţiu verde pe care erau patru terenuri de tenis. Modul în care a fost făcut contractul sfidează toate legile în vigoare şi-i dă posibilitatea afaceristului de a construi pe o bază sportivă cea mai înaltă clădire din ţară, de 29 de etaje.

 

DEMISIA! Ieri, în faţa ANS toate aceste ilegalităţi au fost spuse de cei prezenţi, cerându-se şi sancţionarea principalului vinovat, Bogdan Gheorghe. La acţiune au fost prezenţi reprezentanţi ai unor organizaţii neguvernamentale, prin care şi Ecocivica, ai GDS, membri ai Partidului Conservator şi sportivi. Toţi au cerut demisia lui Bogdan Gheorghe. Pentru că i s-a cerut prezenţa în stradă, preşedintele ANS, Octavian Belu, a venit la discuţii cu manifestanţii promiţând că va face tot ce-i posibil pentru a salva baza sportivă. “Este pentru prima oară când mă aflu în asemenea situaţie. Eu sunt de aceeaşi părere cu dumneavoastră şi voi face tot ce-mi stă în putinţă pentru a se respecta legea, mai ales că sunt şi alte baze sportive în aceeaşi situaţie. Este o agresiune imobiliară împotriva căreia eu voi scoate toate armele”, a spus Belu. Aflat prin zonă, Ilie Năstase a stat şi el câteva ceasuri la protestul din faţa ANS, fiind alături de manifestanţi cu atât mai mult cu cât marele tenisman a fost împiedicat, după aceeaşi reţetă, să construiască o academie de tenis.

După câteva zeci de minute de tratative, Belu a mai promis că va analiza modul în care Bogdan Gheorghe a respectat legea atunci când a semnat înstrăinarea terenului bazei sportive.

 

JUSTIFICĂRI. În ciuda celor declarate de Bogdan Gheorghe în Jurnalul Naţional, au ieşit la iveală alte informaţii demne de luat în seamă. Acesta a justificat încheierea celor două contracte prin lipsa banilor destinaţi întreţinerii bazei sportive. Conform unor surse demne de încredere, Complexul “Lia Manoliu” încasa pe an 7 miliarde de lei vechi numai din activităţile Ştrandului Tineretului. Cu toate acestea, Bogdan Gheorghe a decis că e mai bine să renunţe la veniturile din sport şi să dea posibilitatea omului de afaceri să dezvolte un proiect imobiliar, în schimbul a un euro pe metru pătrat în zona Kiseleff.

În afara de contractul cu Puiu Popoviciu, mai este şi cel cu “Tineretului” încheiat în aceleaşi condiţii.

 

Luptător

“Eu sunt de aceeaşi părere cu dumneavoastră şi voi face tot ce-mi stă în putinţă pentru a se respecta legea, mai ales că sunt şi alte baze sportive în aceeaşi situaţie. Este o agresiune imobiliară împotriva căreia eu voi scoate toate armele”

Octavian Belu, preşedintele ANS

×
Subiecte în articol: observator