x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Salvaţi urşii din captivitate!

Salvaţi urşii din captivitate!

de Alexandru Nastase    |    04 Iul 2007   •   00:00
Salvaţi urşii din captivitate!
Sursa foto: BOGDAN IURASCU/

Ambasadorul britanic la Bucureşti, Robin Barnett, a vizitat ieri rezervaţia de urşi de la Zărneşti, in incercarea de a atrage atenţia asupra proiectului şi de a incuraja eliberarea urşilor captivi din Romănia.

Ambasadorul Robin Barnett s-a declarat impresionat de cele văzute şi a lăudat proiectul "Libertate pentru urşi", iniţiat in urmă cu doi ani la Zărneşti, lăngă Braşov. Diplomatul a făcut ieri un tur al rezervaţiei, in timpul căruia i-au fost prezentaţi toţi urşii aduşi aici de-a lungul timpului, precum şi poveştile acestora.


Fie că a fost vorba despre urşi de la circ sau despre urşi crescuţi pe lăngă restaurante sau gospodării, toate poveştile Moş-Martinilor l-au impresionat pe diplomat. Barnett a aflat de la iniţiatorii proiectului că in Romănia au mai fost identificaţi in momentul de faţă aproximativ 40 de urşi, care ar trebui eliberaţi imediat şi aduşi in acest "sanctuar". Proiectul de la Zărneşti este dedicat ursoaicei Maia, care s-a automutilat in captivitate şi a fost eutanasiată după mai multe luni de suferinţă. Proiecte similare se derulează in prezent in 11 ţări europene.


PUBLICITATE.
Rezervaţia, cea mai mare din Europa la ora actuală, va fi inaugurată peste căteva luni, după ce vor fi obţinute toate avizele de mediu necesare. Pănă atunci, proiectul a fost deja prezentat in Marea Britanie de BBC, urmănd ca in viitorul apropiat o echipă de la Animal Planet să realizeze un material despre urşii de aici.


"Cred că ceea ce am văzut astăzi este foarte important atăt pentru mediu, căt şi pentru imaginea Romăniei. Este un lucru pozitiv ceea ce se intămplă aici şi sperăm că el se va dezvolta", a spus Robin Barnett. Ambasadorul a promis totodată ca, la intoarcerea in Bucureşti, să aibă o serie de intrevederi cu reprezentanţi ai Ministerelor Mediului şi Agriculturii din Romănia "pentru a vedea cum putem urgenta campania de salvare a urşilor captivi".
Rezervaţia unicat, aflată in apropiere de Braşov, este inchisă pentru vizitatorii obişnuiţi. Operaţiunea de salvare a urşilor captivi in condiţii improprii este susţinută de publicaţia online Hotnews.ro, de Asociaţia "Milioane de prieteni" şi de organizaţia britanică World Society for the Protection of Animals.

×
Subiecte în articol: verde!