x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sanofi şi GSK amână lansarea vaccinului anti-COVID spre sfârşitul anului viitor

Sanofi şi GSK amână lansarea vaccinului anti-COVID spre sfârşitul anului viitor

11 Dec 2020   •   15:49
Sanofi şi GSK amână lansarea vaccinului anti-COVID spre sfârşitul anului viitor

Sanofi şi GlaxoSmithKline (GSK) au declarat că ultimele rezultate clinice ale vaccinului anti-COVID-19 pe care îl dezvoltă au arătat un răspuns imun insuficient în rândul persoanelor vârstnice.Î n consecinţă, companiile au amânat lansarea spre sfârşitul anului viitor, marcând un regres un combaterea pandemiei de coronavirus, notează Reuters.


Acţiunile grupului francez Sanofi au scăzut cu 2,8% în urma anunţului, în timp ce GSK a înregistrat un declin de 0,2% pe bursa din Londra. Cele două companii au declarat că vor efectua un nou studiu de-a lungul lunii februarie, sperând să obţină un vaccin eficient până la sfârşitul anului viitor.


Eşecul afectează una dintre cele mai cunoscute tehnologii de creare a vaccinurilor – utilizată împotriva virusului Papiloma şi hepatitei B – care se foloseşte de introducerea în corp a proteinelor dezvoltate în laborator pentru a forţa sistemul imunitar să producă un răspuns de apărare împotriva virusului SARS-CoV-2.


De asemenea, anunţul întăreşte căutarea unor abordări noi, precum cele alese de Pfizer/BioNTech şi Moderna, care folosesc tehnologia genetică mRNA, prin care „păcălesc” corpul să producă aceste proteine. Vaccinurile produse de cele trei companii oferă o eficienţă de aproximativ 95%.


Declaraţiile lansate de Sanofi/GSK conturează provocările cu care se confruntă giganţii farmaceutici în ceea ce priveşte controlarea pandemiei şi subliniază motivele pentru care ţările bogate au cumpărat doze pentru a-şi vaccina de trei ori populaţia în 2021.
 

×