x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şapte militari răniţi, în urma scurgerii de combustibil destinat rachetelor

Şapte militari răniţi, în urma scurgerii de combustibil destinat rachetelor

10 Iun 2010   •   00:00

Purtătorul de cuvânt al Statului Major al Forţelor Navale, locotenent comandor Ion Burghişan, a declarat că în urma incidentului produs la o unitate militară de marină din Mangalia au fost răniţi şapte militari, care au fost stropiţi de combustibil destinat rachetelor, scurs dintr-o autospecială.

Potrivit sursei citate, dintre cei şapte răniţi doar unul este în stare mai gravă, ceilalţi şase având leziuni minore, transmite corespondentul Mediafax. Burghişan a precizat că incidentul s-a produs în timp ce militarii, de la Divizionul 150 de Rachete Navale din Mangalia, participau la un exerciţiu, iar la un moment dat, în urma unei defecţiuni, a început să se scurgă combustibil de rachetă dintr-o autospecială, cele şapte persoane intrând în contact cu substanţa respectivă, care este puternic corozivă.

Directorul Ambulanţei Constanţa, Vasile Popescu, declara că în urma incidentului au fost răniţi cinci militari.

Potrivit directorului Ambulanţei Constanţa, la faţa locului au ajuns două echipaje SMURD şi trei maşini ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, iar răniţii au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din Mangalia.

Popescu a precizat că una dintre victime este în stare "mai gravă", având arsuri pe 20 la sută din suprafaţa corpului, respectiv pe faţă, pe mâini şi la gambe. Aceasta a fost trimisă la Unitatea de Primiri Urgenţe din Constanţa, iar celelalte victime au rămas în continuare la UPU Mangalia.


×
Subiecte în articol: observator