x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Șapte români de pe vasul de croazieră Diamond Princess se află în carantină

Șapte români de pe vasul de croazieră Diamond Princess se află în carantină

28 Feb 2020   •   11:01
Șapte români de pe vasul de croazieră Diamond Princess se află în carantină
Sursa foto: observator.tv

Șapte români aflați pe vasul de croazieră Diamond Princess au fost debarcaţi şi transferaţi lângă Tokyo. Ei vor sta în carantină 14 zile, chiar dacă starea sănătății lor este bună.

„Şapte din cei nouă cetăţeni români, membri ai echipajului navei de croazieră Diamond Princess, au fost debarcaţi şi transferaţi într-o facilitate specială în localitatea Wako, prefectura Saitama, în apropierea oraşului Tokyo. Starea lor de sănătate este bună. Aceştia au fost testaţi pentru infecţia cu COVID-19, rezultatele analizelor fiind negative”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Cu toate astea, ei vor fi supuși unei noi perioade de carantină, ca măsură de prevenţie suplimentară.

Alți doi cetăţeni români au rămas pe navă, ca parte a echipajului necesar pentru mentenanţa vasului. Starea lor de sănătate este bună.

„Cu privire la cei doi cetăţeni români infectaţi cu COVID-19 şi spitalizaţi în Japonia, MAE precizează că starea lor de sănătate este în continuare bună”, menționează GCS.

Cei șase cetăţeni români care au revenit în România în data de 22 februarie sunt în carantină, monitorizaţi în permanenţă. Și sănătatea lor este bună.

Mediafax

×