x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sase decenii de la eliberare

Sase decenii de la eliberare

07 Iun 2004   •   00:00

Ieri, 17 sefi de state si de guverne, intre care patru fosti aliati (liderii Marii Britanii, Frantei, Rusiei si Statelor Unite), cancelarul Germaniei si presedintele Rusiei au comemorat 60 de ani de la debarcarea trupelor coalitiei antinaziste in Normandia.

La 6 iunie 1944, 15.000 de parasutisti americani au declansat, in regiune, Operatiunea Overlord, pentru eliberarea Europei de sub teroarea nazista.

La evenimente a participat, pentru prima data, cancelarul german, Gerhard Schroder, al carui tata si-a pierdut viata in Romania in timpul conflagratiei mondiale, cu doua luni inainte de nasterea sa. Tot pentru prima data, la ceremonii a luat parte si presedintele rus, Vladimir Putin.

LIBERTATEA DIN ROMANIA. Aflat de sambata in Franta, presedintele american, George W. Bush, a tinut, dupa discutiile cu omologul sau francez, Jacques Chirac, un discurs in care a vorbit si despre Romania: "Natiuni diferite precum Romania si Filipine, Nicaragua si Senegal si Turcia au aratat ca libertatea ia diverse forme si ca noile libertati isi pot gasi un loc onorant intre traditii". (Anca Aldea, Lavinia Tudoran)

×
Subiecte în articol: observator