x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Udrea: "Eu cred că l-aş fi învins pe dl Blaga în turul doi". Scandalul numărării vorurilor în PDL

Elena Udrea: "Eu cred că l-aş fi învins pe dl Blaga în turul doi". Scandalul numărării vorurilor în PDL

23 Mar 2013   •   22:26
Elena Udrea: "Eu cred că l-aş fi învins pe dl Blaga în turul doi". Scandalul numărării vorurilor în PDL
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Elena Udrea, care a pierdut şefia partidului în lupta cu Vasile Blaga, a declarat că nu se gândeşte la scindarea PDL şi că va merge sâmbătă seară la sediul central pentru a vedea cum se va soluţiona contestaţia pe care a depus-o, declarându-se totodată încrezătoare că ar fi câştigat dacă ar fi avut loc şi turul al doilea de scrutin - informează Agerpres.

"Motivul contestaţiei pe care moţiunea pe care o reprezint a formulat-o este faptul ca la începutul Convenţiei s-au anunţat 4.200 de persoane prezente, specificându-se că mai sunt delegaţi care vin pe parcurs. Înainte de a se intra la vot s-a anunţat prezenţa finală 4.359 de persoane, care urmau să voteze. Cu toate acestea, aflăm că de votat au votat 4.632 de persoane. Domnul Blaga nu a intrat în turul doi. Diferenţa de voturi care a făcut în viziunea dânşilor ca domnul Blaga să fie câştigător din primul tur este de 44 de voturi. Deci, dl Blaga este câştigător cu 44 de voturi. Motivul contestaţiei este cel pe care vi l-am prezentat şi am văzut cu toţii că cei de la comisia de organizare nu au soluţionat contestaţia. Au anunţat rezultatul Convenţiei, fără să aibă în vedere contestaţia noastră şi fără să răspundă problemelor pe care noi le-am invocat", a spus Elena Udrea, la finalul CNE a PDL. 

Ea a menţionat că a cerut renumărarea voturilor, pentru că nu s-a spus de la început câte voturi nule sunt, precum şi confruntarea listelor de la intrare ale delegaţilor cu cele de la vot. "Vom merge la sediul partidului, să vedem cum intenţionează să soluţioneze contestaţia pe care noi am formulat-o", a adăugat Udrea.
Ea a precizat că i-a spus lui Vasile Blaga, înainte de a se face anunţul oficial cu rezultatul votului, că a depus o contestaţie, iar acesta "a luat act".

Întrebată despre posibilitatea scindării partidului, Udrea a spus: "Nu aş vrea nici măcar să mă gândesc la această posibilitate. Sala era împărţită în două, între moţiunea dlui Vasile Blaga şi moţiunea pe care o reprezint. Nu vreau să mă gândesc la altceva. Partidul trebuie să rămână unit. (...) Lucrurile trebuie rezolvate ca între colegi, nu ca între duşmani".

Elena Udrea a menţionat că ar trebui să se intre în turul al doilea, dacă va fi soluţionată contestaţia pe care a depus-o. "Eu cred că l-aş fi învins pe dl Blaga în turul doi", a susţinut Udrea.

×