x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SCANDAL/Plasma tv nu e destul de "eco" pentru UE

SCANDAL/Plasma tv nu e destul de "eco" pentru UE

de Alexandru Radescu    |    13 Ian 2009   •   00:00

În plină criză economică, simţită şi pe piaţa electronicelor, oficialii UE gândesc un proiect de care nu avea nevoie nici un producător IT: interzicerea comercializării anumitor modele de plasmă tv.



Motivul scandalului este acela că televizorul bazat pe această tehnologie ar fi un mare cosumator de energie. Potrivit dailymail.co.uk, oficialii UE consideră că plasma tv este un fel de "4x4" din locuinţe: consumă de patru ori mai multă energie şi emit de patru ori mai mult dioxid de carbon decât "bătrânele" (şi pe cale de dispariţie) televizoare cu tub catodic.
Cuprinsă de febra politicii "verzi", UE a luat în vizor şi plasmele, urmând ca o lege în acest sens să fie votată în primăvară. Decizia Bruxelles-ului nu afectează totuşi şi noile produse, respectiv cele cu ştampila "eco": impact redus asupra mediului. În ceea ce priveşte televizoarele LCD, acestea îndeplinesc criteriile "verzi" ale Bruxelles-ului. Conform unui sondaj realizat în vara anului trecut de LG, peste 20% dintre români îşi manifestaseră intenţia de a achiziţiona LCD sau plasmă în cursul următoarelor 12 luni.

×
Subiecte în articol: verde!