x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandalos - Armatorii îşi spală navele în Deltă

Scandalos - Armatorii îşi spală navele în Deltă

10 Iul 2008   •   00:00
Scandalos - Armatorii îşi spală navele în Deltă

Rezervaţia Biosferei Delta Dunării primeşte lovitură după lovitură. După sumedenia de probleme care sufocă cea mai valoroasă zonă umedă a Europei şi care sînt nerezolvate de ani, zilele acestea a apărut o nouă informaţie scandaloasă.



Rezervaţia Biosferei Delta Dunării primeşte lovitură după lovitură. După sumedenia de probleme care sufocă cea mai valoroasă zonă umedă a Europei şi care sînt nerezolvate de ani, zilele acestea a apărut o nouă informaţie scandaloasă. Deşeurile şi apele reziduale provenite de pe navele care tranzitează Delta Dunării sînt deversate în aval de municipiul Tulcea! Motivul? Taxele foarte mari practicate pentru aceste operaţiuni în porturile Galaţi şi Brăila obligă armatorii să facă ilegal această operaţiune la Tulcea.

FĂRĂ SOLUŢII. Comisarul-şef al Gărzii de Mediu a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Ion Drugan, a declarat pentru presa locală din Tulcea că "se întîmplă în special noaptea ca navele care vin din ţările arabe şi nu dispun de sisteme proprii de colectare a deşeurilor şi care au avut probleme în alte porturi să golească santina în Dunăre, în apropiere de Tulcea. Astfel, în porturile în care acostează, navele nu mai au probleme", a afirmat comisarul-şef Ion Drugan. Oficialul a precizat că în acest moment este greu de intervenit pentru a opri fenomenul, autorităţile neavînd soluţii.

Drugan a mai declarat că o altă problemă extrem de serioasă în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării este şi faptul că nici localităţile şi nici pensiunile din această zonă nu sînt dotate cu staţii de epurare a apelor menajere şi nici cu rampe pentru gunoi.

×
Subiecte în articol: verde!