x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SCANDALOS! Ministrul „PEPSIGLAS” demite un academician!

SCANDALOS! Ministrul „PEPSIGLAS” demite un academician!

de Dan Constantin    |    15 Aug 2020   •   16:18
SCANDALOS! Ministrul „PEPSIGLAS” demite un academician!
Sursa foto: Gov.ro

Scandal uriaș pe platforma cercetătorilor în fizica nucleară Măgurele după demiterea directorului general al Institutului  Național de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, care gestionează programul superlaserului.

 Nicolae Zamfir a fost demis de Ministrul Educației și Cercetării după ce în urmă cu puțin timp același minister îi încredințase academicianului Zamfir un nou mandat la conducerea institutului.

 În interiorul institutului au apărut tensiuni între un grup de cercetători, al cărui exponent este șeful consiliului științific,  Nicolae Mărginean și conducerea unității de cercetare, asigurată din 2004 de academicianul Zamfir.

 Ordinul de demitere al ACADEMICIANULUI ZAMFIR, emis de ministrul ANISIE, supranumită „PEPSIGLAS ”, VA FI ATACAT ÎN CONTENCIOS.

 Demiterea este un act politic, a apreciat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei. Nicolae Zamfir, o personalitate a lumii științifice, cu renume internațional consolidat, conduce Secția de Științe Fizice a Academiei Române. 

Ministrul ANISIE, a făcut o gafă monumentală când a dorit să prezinte calitățile de izolare a plexiglasului, numind materialul respectiv PEPSIGLAS. 

×