x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandalul supermarketurilor: Audieri la Camera Deputaţilor

Scandalul supermarketurilor: Audieri la Camera Deputaţilor

de Carmen Vintila    |    23 Apr 2008   •   00:00
Scandalul supermarketurilor: Audieri la Camera Deputaţilor

Comisia de politică economică din cadrul Camerei Deputaţilor a dezbătut ieri “scandalul supermarketurilor”, privind poziţia de lideri de piaţă şi taxele ascunse.

Comisia de politică economică din cadrul Camerei Deputaţilor a dezbătut ieri “scandalul supermarketurilor”, privind poziţia de lideri de piaţă şi taxele ascunse. La finalul audierilor părţilor implicate,  pre­şedintele comisiei, deputatul PSD Mihai Tudose, s-a declarat ne­mulţumit de faptul că reprezentanţii supermarketurilor nu au răspuns punctual la întrebările membrilor comisiei.

 

ESCHIVĂ. “Au fost întrebări fără răspuns, cum ar fi cît strîng din ta­xele de publicitate, cît din des­chi­derea unui nou magazin e recupe­rată de la producători...”, a precizat Tudose. Reprezentanţii Carrefour au lipsit de la audiere, pe motiv că nu sînt supuşi Parlamentului.
“Taxele ascunse sînt negociate cu furnizorii. Nu s-au purtat niciodată negocieri sub presiune, cu puşca... Furnizorul cu care negociem este orice, dar nu imbecil. Cînd negociem cu el, şi-a calculat deja taxele pe care noi le cerem şi în funcţie de asta îşi fixează preţul”, a susţinut Regis Mougel, directorul Auchan. Şi re­prezentantul Metro, Delia Cucu, a respins acuzaţiile pro­du­cătorilor privind poziţia dominantă pe piaţă şi taxele ascunse, invocînd controalele dese la care sînt supuşi. De altfel, toţi cei prezenţi la discuţii au susţinut că taxele pe care le percep sînt legale. După vacanţa de Paşte, la audieri sînt aşteptaţi cei de la Consiliul Concurenţei, reprezentanţii consumatorilor, Ministerul de Finanţe, dar şi ANPC, pentru ca deputaţii să poată trage concluziile şi a se vedea dacă şi producătorii sînt de acord cu un Cod de bune practici  propus de  supermarketuri.

×
Subiecte în articol: observator