x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scenariu-bombă: Se retrage Gabriela Firea din cursa pentru Primăria Capitalei?

Scenariu-bombă: Se retrage Gabriela Firea din cursa pentru Primăria Capitalei?

07 Iul 2020   •   21:36
Scenariu-bombă: Se retrage Gabriela Firea din cursa pentru Primăria Capitalei?
Sursa foto: Lucian Alecu

ULTIMA ORĂ:

Gabriela Firea a spus că nu mai candidează pentru al doilea mandat, dacă cei care ar putea-o concura pe partea de centru-stânga, respectiv Robert Negoiță sau Victor Ponta, s-ar situa peste ea în sondaje.

„Eu, în această seară, în fața dumneavoastră, anunț că nu mai candidez la Primăria Capitalei, dacă pe flancul de centru și centru-stânga, au un procentaj mult mai mare decât mine. Dar, din toate studiile pe care noi le avem până în acest moment, realizate cu toate casele de sondare a opiniei publice, eu și președintele Klaus Iohannis, de patru ani, suntem pe rând, ori numărul 1, ori numărul 2, în încrederea populației, deci în încrederea românilor. Nu avea ce să se schimbe în ultima săptămână”, a spus Gabriela Firea la Antena3.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Mihai Gâdea a prezentat, marți, la „Sinteza zilei”, un scenariu-bombă: actualul edil al Capitalei, Gabriela Firea, s-ar putea retrage din cursa pentru un nou mandat la Primăria Generală, lasându-i locul lui Victor Ponta.

„Întotdeauna pentru partidele politice, pentru ceea ce urma să se întâmple la alegerile generale, dar și la prezidențiale, a contat cine câștigă Primăria Capitalei. Ne apropiem de alegeri locale, sunt mâine-poimâine, dacă nu vor fi amânate, iar miza pentru Primăria Capitalei este uriașă.

PNL-ul și Guvernul fac tot ceea ce le stă în putință pentru a-și susține candidatul și, spune primarul general al Capitalei, fac totul pentru a-i pune piedici, gen nedeschiderea Spitalului Colentina și alte lucruri. Ei bine, PNL-ul are o miză uriașă: ar trebui să câștige Primăria Capitalei pentru că altfel ar avea o problemă în fața electoratului și pentru alegerile generale.

În momentul acesta, Gabriela Firea, susținută de PSD vrea să câștige al doilea mandat. Însă, surpriză: se întâmplă două lucruri importante: 1. Victor Ponta, cel care are priză la electoratul PSD, lasă să se înțeleagă public și pe surse se spune că de fapt va candida la Primăria Capitalei.

S-au lansat o serie întreagă de scenarii cum că, de fapt, Gabriela Firea se va retrage din această competiție într-o înțelegere cu Victor Ponta, iar Victor Ponta va candida la Primăria Capitalei. Ieri s-a mai întâmplat un lucru, unul ce nu cred că este deloc puțin important. În București sunt mai multe sectoare. Cel mai mare este Sectorul 3, ceea ce înseamnă că aduce cel mai mare număr de voturi. În Sectorul 3 primar este domnul Robert Negoiță. Domnia sa, după toate datele, va câștiga alegerile cu un scor mare - sunt anumite sondaje care îl dau la 60%. Ieri, a anunțat că iese din Partidul Social Democrat și nu va candida la aceste alegeri sub sigla PSD”, a spus Mihai Gâdea, la începutul emisiunii.

Antena3

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea