x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şefa SIVECO România, reţinută de procurori. Irina Socol este acuzată de evaziune fiscală

Şefa SIVECO România, reţinută de procurori. Irina Socol este acuzată de evaziune fiscală

09 Sep 2014   •   09:07
Şefa SIVECO România, reţinută de procurori. Irina Socol este acuzată de evaziune fiscală
Sursa foto: Facebook

Irina Socol, fondatoarea companiei Siveco România, a fost reţinută azi pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Şefa Siveco este acuzată de evaziune fiscală şi urmează să fie dusă la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

În acelaşi dosar a fost reţinută o altă reprezentantă a companiei Siveco, conform Agerpres. Cele două au fost reţinute după ce, luni, ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor au efectuat percheziţii în judeţele Ilfov şi Giurgiu şi în Bucureşti la domiciliile unor suspecţi şi la sediile unor firme, printre care şi Siveco România, care s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

Potrivit anchetatorilor, reprezentanţii companiei Siveco România au creat un circuit infracţional format din peste 50 de societăţi comerciale, prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive derulate în perioada 2009-2013, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro. Din cercetări a reieşit că în contabilitatea producătorului de softuri ar fi fost înregistrate achiziţii fictive de servicii reprezentând crearea unor programe informatice care în realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste trei milioane de euro.

Irina Socol a fondat la începutul anilor '90 compania Siveco România, care este în prezent cel mai mare producător local de soft, cu afaceri totale de 65 de milioane de euro în anul 2013.

×