x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Seful Camorrei traia cu o romanca

Seful Camorrei traia cu o romanca

16 Mar 2004   •   00:00

Capul celei mai temute organizatii criminale din lume - Camorra - a fost arestat in Polonia, intr-un supermarket unde se afla cu prietena lui, Luiza Mihaela Botez.

Capul uneia dintre cele mai importante grupari mafiote italiene, Camorra, a fost arestat la sfarsitul saptamanii trecute intr-un oras din Polonia, in urma unei operatiuni la care au luat parte si autoritatile romane. Francesco Schiavone a fost prins de politie intr-un supermarket. PAUL CRISTIAN RADU ION ALEXANDRU

Potrivit politiei italiene, romanca Luiza Mihaela Botez, de 25 de ani, nascuta in Barlad, a fost cheia prinderii lui Schiavone. In urma unei operatiuni la care au luat parte ofiteri din politiile italiana, poloneza, romana si slovaca, romanca a fost urmarita pas cu pas pana cand i-a condus pe anchetatori la seful Camorrei. Se pare ca intre cei doi se infiripase de ceva vreme o poveste de dragoste care, in final, l-a adus pe Schiavone in spatele gratiilor. Acesta era urmarit de multa vreme de politia italiana, fiind considerat unul dintre cei mai periculosi criminali din Europa. El a lucrat, in ultimii ani, la extinderea retelelor camorriste in estul Europei. Surse judiciare au declarat ca Francesco Schiavone are la activ nu mai putin de 15 crime comise in stil mafiot, este implicat in traficul de droguri, santaj, spalare de bani, fapte savarsite atat pe teritoriul Italiei, cat si pe al altor state, printre care si Romania. Functia de sef al clanului mafiot a intrerupt seria asasinatelor infaptuite cu mana proprie, crimele ulterioare fiind comandate locotenentilor sai.

Arestarea din Krosno

Anchetatorii aveau informatii ca Francesco Schiavone spala bani in Romania prin afaceri cu apartamente. Vara trecuta si-a petrecut-o pe litoralul romanesc. Iubita sa, Luiza Botez, s-a intalnit cu mafiotul, impreuna cu un alt membru al clanului, in localitatea poloneza Krosno. Francesco Schiavone a fost incarcerat intr-un penitenciar din Polonia, urmand sa fie extradat in Italia.

Firme in Romania

Camorra este foarte activa in Europa de Est, unde si-a creat baze si structuri financiare. Reporterii Jurnalului National au identificat una dintre firmele in care este asociata prietena bosului mafiot. Este vorba de firma "Auto Top" SRL din Cluj, in care Luiza Botez este prezenta alaturi de un anume Ervin Cristian Simu, nimeni altul decat cumnatul lui Francesco Schiavone (sotul surorii acestuia). In acest context, trebuie spus ca, in 2002, autoritatile italiene au identificat o alta romanca, din Galati, pe nume Mihaela Doina Moisoiu, care era implicata in firmele Camorrei din Italia si Romania.

Istorie

Camorra a fost infiintata in Napoli, la mijlocul secolului XIX, fiind, la inceput, o mica banda de puscariasi. De-a lungul timpului, organizatia mafiota a castigat putere pentru ca, in anii ‘80, sa devina o forta financiara in urma investitiilor facute in constructii. In acest moment, Camorra este considerata a fi cea mai mare grupare internationala de crima organizata, cu peste 7.000 de membri. Camorristii activeaza global, controleaza traficul ilegal cu tigari si sunt implicati in spalare de bani, trafic de fiinte umane, droguri si numeroase asasinate.

×
Subiecte în articol: observator schiavone francesco schiavone