x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful CJ Bihor va lua micul dejun cu Barack Obama

Şeful CJ Bihor va lua micul dejun cu Barack Obama

20 Ian 2009   •   00:00
Şeful CJ Bihor va lua micul dejun cu Barack Obama

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, a declarat, astăzi, că va sta în aceeaşi sală cu noul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama. Ţîrle va fi prezent la micul dejun cu rugăciune, organizat la începutul lunii februarie, la Casa Albă.



"Am fost invitat nominal, pentru a patra oară consecutiv, să particip la micul dejun cu rugăciune de la Casa Albă, iar anul acesta am primit o invitaţie galbenă, care înseamnă că voi sta în aceeaşi sală cu preşedintele Barack Obama", a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, citat de Mediafax. Ţîrle a explicat că micul dejun cu rugăciune are loc în prima zi de joi a lunii februarie, iar evenimentul se desfăşoară în trei săli. "În sala în care se află preşedintele SUA au acces doar oficialităţile cu invitaţii nominale de culoare galbenă, iar celelalte două săli sunt pentru personalităţile cu invitaţii de culoare albastră", a spus Radu Ţîrle.
Şeful CJ Bihor a afirmat că, anul acesta, la micul dejun cu rugăciune va fi însoţit, la dorinţa sa, de către episcopul ortodox al Oradiei, Prea Sfinţitul Sofronie Drincec, şi de către senatorul de Aleşd-Beiuş Cornel Popa, liderul PNL Bihor. "În urmă cu un an, l-am invitat să meargă cu mine pe Cristian David, pe atunci ministrul Internelor şi Reformei Administrative, iar acum doi ani i-am invitat pe Ilie Bolojan, care era secretar general al Guvernului, şi pe fostul deputat PSD de Bihor Claudiu Pop", a spus Radu Ţîrle. Ţîrle, care este un membru marcant al comunităţii penticostale din Oradea şi care şi-a absolvit cursurile universitare în SUA, a declarat că fără apartenenţa la această comunitate şi fără relaţiile pe care şi le-a făcut în America nu ar fi avut "uşile deschise" pe care le are în prezent, el susţinând că are zeci de prieteni în rândul politicienilor americani de rang înalt, senatori, congresmeni şi chiar membri ai Guvernului. Radu Ţîrle a menţionat că anul acesta, pe lângă micul dejun cu rugăciune, va participa şi la mai multe întâlniri oficiale la Departamentul de Stat şi la Pentagon, precum şi la reuniuni neoficiale cu membri ai comunităţilor româneşti din Chicago (Illinois) şi Atlanta (Georgia), organizate cu scopul încheierii unor parteneriate de colaborare între diverse instituţii şi administraţii locale din Bihor şi organizaţii, instituţii şi administraţii din SUA.
Micul dejun cu rugăciune este o tradiţie în istoria Casei Albe, evenimentul având loc de peste o sută de ani în prima duminică a lunii februarie, când preşedintele SUA ia masa şi se roagă alături de şefi de state şi de guverne, politicieni, oameni de ştiinţă, oameni de cultură, lideri religioşi, laureaţi ai premiului Nobel şi formatori de opinie din diverse ţări ale lumii. (V.A.)

×
Subiecte în articol: romania dejun bihor micul