x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful misiunii FMI: Este crucial ca inflaţia să intre în banda ţintită de BNR până la finele anului

Şeful misiunii FMI: Este crucial ca inflaţia să intre în banda ţintită de BNR până la finele anului

25 Mar 2009   •   00:00

Rata inflaţiei ar trebui să reintre până la finele anului în banda ţintită de Banca Naţională a României, iar politica monetară va fi relaxată atunci când condiţiile o vor premite, a declarat, astăzi, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, scrie Mediafax.



Ţinta de inflaţie pentru 2009 este de 3,5%, cu un interval de variaţie de un punct procentual, obiectiv pe care BNR îl va propune Guvernului şi pentru 2010. Banca centrală nu a reuşit să menţină rata inflaţiei în intervalul ţintit în ultimii doi ani. Astfel, în 2008 rata anuală a inflaţiei a depăşit cu 1,5 puncte pragul superior al intervalului ţintit, de 2,8% - 4,8%. Inflaţia a înregistrat totuşi o uşoară scădere anul trecut, la 6,3%, faţă de 6,57% în 2007, nivel sub aşteptările analiştilor şi băncii centrale. Banca centrală stabilise pentru 2007 o ţintă de inflaţie de 4%, plus/minus un punct procentual. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator