x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeitan: În recesiune, grevele nu ajută economia să-şi revină, ci duc la accelerarea pierderii

Şeitan: În recesiune, grevele nu ajută economia să-şi revină, ci duc la accelerarea pierderii

31 Mai 2010   •   00:00

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, azi, că grevele în perioadă de recesiune "nu ajută deloc creşterea economică sau economia să-şi revină", ci duc la accelerarea pierderii atât în economie, cât şi pentru oameni.



"Ar trebui făcut un calcul mai larg cât se pierde în economia românească datorită grevelor. (...) În aceste perioadă, în entităţile care sunt în grevă, sunt pierderi în primul rând. Sunt pierderi şi pentru oameni, pentru că nu se plătesc salarii pe perioada grevelor. (...) E greu să faci un calcul atât timp cât nu ştii cât durează aceste greve, nu ştii câţi participă la aceste greve. (...) Grevele în perioadă de recesiune nu ajută deloc creşterea economică sau economia să-şi revină, ci duc la accelerarea pierderii atât în economie, cu efecte grele asupra acestor cifre şi, în al doilea rând, pentru oameni", a declarat Mihai Şeitan.

El fusese întrebat dacă a făcut un calcul din care să rezulte economia înregistrată în urma grevelor, avându-se în vedere că bugetarii nu primesc salarii pentru zilele de grevă.

×
Subiecte în articol: observator