x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Senat - Despagubiri amanate

Senat - Despagubiri amanate

10 Noi 2004   •   00:00

Proiectul de lege care reglementeaza valoarea despagubirilor ce urmeaza sa fie acordate fostului suveran al Romaniei, Regele Mihai I, nu va fi inscris nici pe ordinea de zi a plenului de luni, 15 noiembrie, deoarece Biroul Permanent al Senatului nu a luat in discutie aceasta chestiune, a precizat ieri Antonie Iorgovan.

In aceste conditii este imposibil ca proiectul de lege sa fie adoptat in actuala legislatura, avand in vedere ca trebuie dezbatut si de Camera Deputatilor.

CERERE. Pe de alta parte, Printul Paul de Romania a solicitat ieri sa i se recunoasca dreptul de mostenire a 62,5% din averea Casei Regale. El considera proiectul Guvernului ca o incalcare flagranta a drepturilor omului, deoarece nu tine cont de faptul ca mai exista si alti mostenitori ai averii Casei Regale. Avocatul Printului Paul a anuntat ca azi vor fi inaintate comisiilor juridice ale Parlamentului documentele care atesta dreptul Printului Paul la 62,5% din averea Casei Regale. In cazul in care aceasta solicitare a Printului Paul va fi ignorata si Parlamentul va adopta proiectul Guvernului, legea va fi atacata la Curtea Constitutionala, a mai precizat avocatul Printului Paul. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: observator