x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Senatul a majorat concediul de sarcină şi lăuzie

Senatul a majorat concediul de sarcină şi lăuzie

24 Iun 2009   •   00:00
Senatul a majorat concediul de sarcină şi lăuzie

Plenul Senatului a decis astăzi majorarea concediului de sarcină şi lăuzie de la 126, la 168 de zile. Senatorii au adoptat un proiect legislativ prin care angajatele care au contribuit înainte şi după naştere la sistemul public de pensii şi asigurări sociale vor avea dreptul la un concediul de 63 de zile înainte şi 105 zile după naştere.



Iniţiatorii - senatorii PD-L Iulian Urban şi Mihaela Popa - au arătat că proiectul legislativ vine să alinieze legislaţia noastră cu reglementările europene privind sănătatea şi securitatea la locul de muncă, notează Agerpres. Acestea vizează extinderea de la 18 la 24 de săptămâni a concediului de sarcină şi lăuzie, urmărind atragerea atenţiei asupra problemei scăderii demografice la nivelul Europei.

De asemenea, ei au arătat că proiectul legislativ 'urmăreşte garantarea posibilităţii pentru toţi copiii de a fi alăptaţi şi îngrijiţi de mamă'.

Proiectul legislativ a fost adoptat de Senat, ca primă cameră sesizată, cu 79 voturi pentru, unul împotrivă şi o abţinere.

×
Subiecte în articol: observator