x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Service-urile reclamă abuzurile

Service-urile reclamă abuzurile

de Adrian Stoica    |    01 Mar 2017   •   17:50
Service-urile reclamă abuzurile
Sursa foto: Victor Stroe

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) acuză companiile de asigurări, brokerii şi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) că nu informează şoferii despre drepturile pe care le au ca deţinători de poliţe RCA, ceea ce face ca zilnic să aibă loc abuzuri ale asigurătorilor, susţine ASSAI.

Principalul motiv pentru acest comportament al celor trei entităţi este că respectarea acestor drepturi intră în conflict financiar cu interesele asigurătorilor, se precizează într-un comunicat transmis de ASSAI. 

Constatarea daunei în termen de cinci zile în locul indicat de către păgubitul RCA, închirierea unui autovehicul pe perioada reparaţiei, alegerea unităţii reparatoare de către păgubitul RCA, şi nu de către asigurător, sunt cele mai frecvente drepturile încălcate.

De asemenea, UNSAR (uniunea asigurătorilor - n. red) şi UNSICAR (uniunea intermediarilor - n. red) sunt acuzate de ASSAI că nu informează şi nu îşi consiliază clienţii atunci când vând o poliţă RCA şi nici nu le acordă sprijinul necesar atunci când păgubiţii RCA au o daună. La rândul ei, ASF este acuzată că nu informează corespunzator asiguraţii şi păgubiţii RCA. Toate informările cu privire la drepturile păgubiţilor RCA ar fi trebuit realizate încă din decembrie 2016 de către ASF.

 

Campania de informare a ASF ar fi trebuit însoţită de exemple de tipuri de abuzuri şi soluţiile, dar acest lucru nu se întâmplă, susţine ASSAI.

×