x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sfaturi pentru reciclarea hîrtiei

Sfaturi pentru reciclarea hîrtiei

de Jurnalul National    |    17 Apr 2008   •   00:00

Studiile internaţionale au demonstrat faptul că 45% dintre do­cumentele imprimate într-o zi sînt aruncate la gunoi în mai puţin de 24 de ore de la tipărire

Studiile internaţionale au demonstrat faptul că 45% dintre do­cumentele imprimate într-o zi sînt aruncate la gunoi în mai puţin de 24 de ore de la tipărire. Acest procent se poate reduce considerabil prin folosirea raţională a hîrtiei şi prin adaptarea tipului de hîrtie potrivit pentru imprimare. Xerox, unul dintre cei mai mari furnizori globali de media de imprimare pentru echipamentele de tipărire destinate birourilor, propune cîteva soluţii de reducere a consumului de hîrtie:

Imprimaţi numai dacă este absolut necesar. Tipăriţi numai părţile de care aveţi nevoie dintr-un document, şi nu toate paginile acestuia. Folosiţi ambele feţe ale hîrtiei. Imprimarea faţă-verso (sau duplex, cum mai este numită de pro­ducători) este o funcţie a echipamentelor de imprimare – achi­ziţionaţi imprimante sau multifuncţionale cu această caracteristică şi setaţi-o în modul automat.

Apelaţi la transferul digital de fişiere. În loc să le scanaţi şi să le imprimaţi, alegeţi funcţii de trimi­tere a documentelor direct către computer sau pe e-mail. În acest mod, le puteţi redirecţiona cu uşurinţă către destinatari fără a mai fi nevoie de tipărire pe hîrtie.

Alegeţi media de imprimare potrivită. Folosiţi ori de cîte ori puteţi hîrtie reciclată şi verificaţi ca producătorul să menţioneze pe amba­laje provenienţa autorizată a acesteia (fabrici cu certificate de calitate, folosirea de materie primă provenită din exploatări autorizate etc.)

 

RECICLAŢI HÎRTIA. Colectaţi colile uzate şi trimiteţi-le către centrele specializate de prelucrare. în acest mod economisiţi masă lemnoasă valoroasă şi protejaţi mediul.

×
Subiecte în articol: verde!