x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sibiu. Accidentul mortal care putea fi evitat, dacă autostrada din zonă nu era închisă

Sibiu. Accidentul mortal care putea fi evitat, dacă autostrada din zonă nu era închisă

24 Sep 2015   •   17:34
Sibiu. Accidentul mortal care putea fi evitat, dacă autostrada din zonă nu era închisă
Sursa foto: turnulsfatului.ro

Un grav accident de circulaţie a avut loc astăzi, în jurul orei 4.30, pe DN1, la intrare în Miercurea, dinspre Sibiu. Au fost implicate două TIR-uri, iar unul dintre şoferi şi-a pierdut vocea.

Polițiștii au finalizat cercetările, iar concluzia lor este că accident nu s-ar fi produs, dacă autostrada Săliște – Cunța nu ar fi fost închisă pentru reparaţii, acesta fiind primul accident mortal pe DN1, după închiderea tronsonului de autostradă respectiv, scrie turnulsfatului.ro.

Cauzele ACCIDENTULUI

Un arădean, în vârstă de 58 de ani, aflat la volanul unui TIR, circulând pe direcţia Sibiu-Sebeş, nu a observat la timp o autoutilitară staţionată pe partea carosabilă, care nu era semnalizată corespunzător pe timp de noapte şi nu avea avariile pornite.

Acesta a frânat brusc, moment în care semiremorca i-a pătruns pe contrasens, cu partea stângă şi a acroşat cabina unui alt TIR, condus regulamentar, pe sens invers. Șoferul acestuia, în vârstă de 41 de ani, domiciliat în judeţul Argeş, care nu purta centura de siguranță, a fost aruncat prin parbriz şi a murit pe loc.

Traficul pe DN1, în zona Miercurea, s-a reluat după aproape 9 ore de la accident.

×