x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sibiu: Cultură de cannabis păzită cu armament militar

Sibiu: Cultură de cannabis păzită cu armament militar

de Andreea Căprescu    |    30 Sep 2010   •   00:00
Sibiu: Cultură de cannabis păzită cu armament militar

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Sibiu şi Alba Iulia au destructurat un grup infracţional format din 16 persoane care făceau trafic de droguri.

În urma cercetărilor a rezultat că în cursul anului 2010, suspecţii au suspecţii au cultivat, preparat, deţinut, transportat şi comercializat, pe raza judeţelor Sibiu şi Mureş, cantităţi mari de cannabis, obţinând venituri importante. Cannabisul era cultivat la o fermă agricolă din comuna mureşeană Zagăr şi aparţinea unei societăţi comerciale din Mediaş, unde asociat era chiar liderul grupării. Potrivit datelor furnizate de DIICOT, în cadrul fermei era amenajat şi un laborator clandestin de cultivare şi preparare a cannabisului.


Traficanţi cu echipament militar

În această dimineaţă, în urma celor 20 de percheziţii domiciliare efectuate în Sibiu, Mediaş, Blăjel şi Zagăr au fost confiscate instrumente de cântărire şi proporţionare, haşiş, un kilogram de cannabis, precum şi o instalaţie artizanală pentru creştere artificială. În ceea ce priveşte dotarea grupării, anchetatorii au descoperit arme, muniţii, dar şi un girofar, cătuşe, cagule, binocluri militare şi vopsea de camuflaj. Traficanţii dispuneau de un arsenal impresionant care cuprindea şase bastoane telescopice, un detector de metale, două teleobiective, staţii de emisie-recepţie, telescoape, un dispozitiv de supraveghere, un dispozitiv cu electroşocuri, încă unul electric cu ultraviolete, mai multe pistoale, un revolver, două grenade defensive, 100 de cartuşe, alice şi două cutii cu câte 500 de proiectile din aluminiu. Au mai fost ridicate 17 cuţite, săbii, spade, o bardă, precum şi sume de bani în lei şi valută. Procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 11 suspecţi, solicitând instanţei de judecată arestarea acestora pentru 29 de zile. 

×
Subiecte în articol: observator