x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sile Camataru, trimis in judecata

Sile Camataru, trimis in judecata

20 Oct 2004   •   00:00

Cunoscutul personaj interlop Vasile Balint, zis Sile Camataru (foto), si sapte locotenenti ai clanului au fost trimisi ieri in judecata de Parchetul General pentru lipsire de libertate, talharie si santaj in dauna cetateanului israelian Peleg Shaul si a partii vatamate Ion Dumitrascu.

MIRUNA PASA

Potrivit rechizitoriului, gruparea criminala a fratilor Camataru este formata din aproximativ 200 de membri care s-au impus prin infractiuni de tip mafiot bazate pe violenta, santaj, trafic de persoane, taxe de protectie si camatarie. In acest moment, procurorii cerceteaza intreaga activitate a gruparii intr-un dosar cu 33 de inculpati. Prin rechizitoriul de ieri, Sile a fost trimis in judecata doar pentru doua din numeroasele capete de acuzare pentru care este cercetat.

BIJUTIERUL. Povestea praduirii lui Peleg Shaul, un bijutier israelian de 50 de ani, incepe in august 2003 cand a cunoscut-o pe prostituata Elena Cerga. Potrivit anchetatorilor, femeia se ocupa de talharirea clientilor alesi pe spranceana, in functie de marimea contului din banca. Shaul parea clientul perfect, asa ca prostituata l-a anuntat pe Sile Camataru ca bijutierul avea in mod obisnuit asupra lui aproximativ 200.000 de dolari. Potrivit anchetatorilor, cei doi au stabilit ca femeia sa-l invite pe Shaul la ea acasa in noaptea de 7 spre 8 septembrie 2003 si, dupa ce va adormi, sa-i goleasca buzunarele cu sprijinul altor interlopi. Noaptea cu pricina a fost aleasa pentru ca fratii Camataru erau invitati la o nunta, deci aveau un alibi perfect. Zis si facut. Omul nostru a ajuns la femeie acasa, s-a dezbracat de cele trei veste pe care le purta, si-a pus bine portofelul cu 13.800 de dolari, 20 de milioane de lei si un clips de aur de 34 de grame, si-a dat jos doua din cele sase lanturi de aur de la gat, a mancat, a luat doua pastile, pentru ca se simtea ametit, si a adormit.

COORDONAREA. Pe la 1:30, Sile a inceput sa coordoneze jaful prin telefon, sustin procurorii pe baza inregistrarilor audio. Patru locotenenti ai clanului, condusi de Silviu Dudita, zis Fluturica, au ajuns la prostituata acasa si au incercat sa-l ia pe sus pe bijutierul adormit. Numai ca Shaul s-a trezit brusc si "locotenentii", ca sa-si justifice prezenta, s-au prezentat drept ofiteri de politie veniti sa-l ia la audieri intr-un dosar de trafic de droguri. Bijutierul a fost condus cu forta afara si abandonat in Piata Amzei. Intre timp, Fluturica si prostituata incarcau in sacose bunurile victimei. Gasca de jefuitori s-a intalnit in jurul orei 3:00 sa-si imparta bunurile. Potrivit procurorilor, a venit si Sile care a impartit banii si a trimis restul bunurilor la hotelul fratelui sau, Nutu.

A DOUA VICTIMA. Ion Dumitrascu a ajuns pe mainile interlopilor dupa ce a incercat sa inmatriculeze ilegal masina cumparata de Roberto Anghel, un alt inculpat in acelasi proces. Pentru ca automobilul a fost confiscat de autoritati, Dumitrascu s-a ales cu o bataie buna si a fost fortat sa semneze o chitanta care atesta o datorie inexistenta, de 5.500 de dolari, fata de Roberto Anghel.

×
Subiecte în articol: observator