x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Silentio Stampa - Audiat la DNA, Remeş tace mâlc

Silentio Stampa - Audiat la DNA, Remeş tace mâlc

de Violeta Fotache    |    06 Feb 2008   •   00:00

16:38 Mut ca peştele a intrat şi ieşit ieri fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş, de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Însoţit de avocatul său, fostul membru al Guvernului Tăriceanu s-a întâlnit cu anchetatorii anticorupţie vreme de două ceasuri. El a refuzat că facă orice fel de declaraţii presei, atât la intrarea, cât şi la ieşirea din clădirea DNA.

Mut ca peştele a intrat şi ieşit ieri fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş, de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Însoţit de avocatul său, fostul membru al Guvernului Tăriceanu s-a întâlnit cu anchetatorii anticorupţie vreme de două ceasuri. El a refuzat că facă orice fel de declaraţii presei, atât la intrarea, cât şi la ieşirea din clădirea DNA.


DOSARUL CALTABOŞII. Decebal Traian Remeş este cercetat alături de alt fost ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, şi de omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, în de-acum celebrul dosar supranumit "Remeş şi caltaboşii". Acuzaţia oficială formulată la adresa fostului ministru şi pentru care şeful statului a avizat declanşarea procedurilor legale pentru urmărirea penală împotriva lui Remeş este aceea de trafic de influenţă. Gheorghe Ciorbă este acuzat pentru două infracţiuni de cumpărare de influenţă, iar Ioan Avram Mureşan de complicitate la aceste fapte. "Din probele administrate până în prezent de procurori a rezultat că, în cursul lunii septembrie 2007, învinuitul Mureşan Ioan a înlesnit transmiterea promisiunii şi darea unor produse în valoare de 1.500 de lei şi a sumei de 15.000 euro de la învinuitul Ciorbă Gheorghe, om de afaceri, unui demnitar al statului român, pentru ca acesta din urmă să favorizeze firmele omului de afaceri la licitaţii publice organizate de instituţii publice aflate în subordinea demnitarului. În acelaşi scop, învinuitul Ciorbă Gheorghe, prin intermediul lui Mureşan Ioan, a promis că va oferi şi un autoturism de lux", potrivit comunicatului DNA. (Violeta Fotache)

Tic-tac la ANT

Supermediatizarea cazului Remeş a determinat oficialităţile să fie mult mai atente atunci când vine vorba de primirea unor cadouri.  O dezvăluire interesantă a fost făcută de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Tineret (ANT), udemeristul Kovács Péter, pe blogul său personal. El anunţă că, recent, după o întâlnire cu directorii Direcţiilor Judeţene pentru Tineret (DJT), ce a avut loc la Sibiu, cineva a încercat mituirea sa cu un ceas de mână. "Pe ordinea de zi figura şi discuţia despre bugetele acestor direcţii. Menţionez că la aprobarea sumelor, ultima semnătură este a mea. În pauză, unul dintre directori a venit la mine, mi-a povestit despre investiţiile pe care doreşte să le efectueze în 2008 şi suma de care ar avea nevoie pentru a le realiza. După şedinţă m-a urmărit în parcare şi mi-a pus în mână un caltaboş care făcea tic-tac, adică un ceas de mână", precizează şeful ANT. El a omis însă să reclame fapta la autorităţi şi subliniază că va proceda la fel şi cu următoarea tentativă de mituire a sa, preferând s-o anunţe în presă.

 

 

×
Subiecte în articol: observator remeş