x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Simona Gherghe, despre închiderea școlilor: Sănătatea copiilor trebuie să fie prioritatea

Simona Gherghe, despre închiderea școlilor: Sănătatea copiilor trebuie să fie prioritatea

10 Mar 2020   •   13:56
Simona Gherghe, despre închiderea școlilor: Sănătatea copiilor trebuie să fie prioritatea
Sursa foto: Sursă: Facebook/ Simona Gherghe

Jurnalista Simona Gherghe a scris pe pagina sa de Facebook că sănătatea copiilor ar trebui să fie prioritară în contextul cazurilor de coronavirus confirmate și al indeciziei manifestate ieri cu privire la închiderea școlilor.

„Bâjbâiala asta cu << închidem școlile >>, << hai să mai așteptăm >>, << nu e momentul >> mi se pare total lipsită de responsabilitate. Ce ar trebui să primeze, acum, e sănătatea copiilor noștri. Nu trebuie să avem un număr alarmant de îmbolnăviri, ca să luăm o deciei care sigur ajută la prevenirea răspândirii virusului. Fără panică, da, încă nu e de speriat situația de la noi, dar ar putea deveni și încă foarte repede, dacă e să judecăm viteza cu care se transmite COVID-19. Știu că pe mulți i-ar nemulțumi o astfel de măsură, că e și problema asta cu cine să-i lăse pe cei mici, dar sănătatea copiilor trebuie să fie prioritatea! Asta e cel mai important.”, a scris jurnalista.

Simona Gherghe a atras atenție și companiilor care ar trebui să ofere părinților mai multă libertate într-o astfel de situație.

„Și da, ar trebui să înțeleagă contextul și companiile și să fie permisive cu programul angajaților. Chiar e o situație specială, cu care nu ne-am mai confruntat până acum. Calm și sănătate! Și nu uitați de regulile esențiale de prevenție, în principal spălarea mâinilor. Aș adăuga și strănutul în pliul cotului, nu în palme. Fetița noastră de 2 ani și 9 luni a deprins acest obicei.”, a mai scris Simona Gherghe.  

×