x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Simona Lungu a pierdut protectia magistratilor

Simona Lungu a pierdut protectia magistratilor

05 Noi 2004   •   00:00

OBSERVATOR
Consiliul Superior al Magistraturii a respins ieri cererea judecatoarei Simona Lungu de a i se proteja reputatia, dupa ce ea a fost indicata ca fiind una dintre protagonistele filmului erotic "Secretele Seductiei".
MIRUNA PASA

FERMA PE POZITIE. Judecatoarea sustine in continuare ca nu a jucat in filmul pentru adulti "Secretele seductiei"

Sedinta CSM a fost ieri scena unor discutii aprinse despre cazul judecatoarei Simona Lungu si despre reputatia pe care trebuie sa o aiba un magistrat. Unii membri ai Consiliului considera ca judecatoarea i-a mintit din primul moment. Altii au pus in discutie faptul ca judecatoarea a facut filmul erotic pe vremea cand nu era magistrat. In aceste conditii, Simona Lungu ar putea sa nu raspunda cu functia de judecator. A existat insa si un contraargument: vrem, nu vrem, filmul circula acum, cand ea este magistrat. De cealalta parte, Simona Lungu a incercat din rasputeri sa arunce o umbra de indoiala asupra expertizei care a identificat-o ca actrita porno. In final insa, judecatoarea a ramas oficial fara protectia CSM si risca sa-si piarda roba pentru ca actiunea disciplinara isi va continua cursul.

ATAC LA EXPERT. La intreaga dezbatere a fost prezent si expertul care a dat verdictul de specialitate, dupa ce a comparat fotografiile judiciare facute judecatoarei cu imaginile din filmul erotic. Explicatiile lui au fost clare: "Au fost examinate 21 de elemente. Noua dintre ele au fost certe, iar cinci incerte. Am analizat, pe baza a sapte casete video, toate elementele de asemanare pana la identitate si am ajuns la concluzia ca persoana din film este Simona Lungu", a sustinut expertul Grigoras. Judecatoarea Lungu a contestat nu numai concluzia expertizei, ci insasi competenta legala a expertului. "Acest tip de expertiza antropologica este de competenta exclusiva a Institutului de Medicina Legala. Domnul expert nu avea calitatea necesara pentru a face identificari de persoane. Domnia sa m-a tratat ca pe o masina langa o alta masina, pentru ca asta este procedura la Institutul de Criminalistica", a atacat Simona Lungu. Oricat de pregatita sa atace expertiza, ea nu a putut insa sa raspunda credibil tuturor micilor semne de intrebare legate de adresa pe care a avut-o intr-un ashram MISA si despre care sustine ca era fictiva sau de faptul ca 14 ani a stat in Bucuresti fara forme legale.

SPERANTA

"Cred ca am toate sansele sa nu fiu sanctionata, pentru ca stiu adevarul. Stiu ca nu am filmat in acea pelicula erotica. Pun oricum adevarul peste cariera si reputatia mea" - Simona Lungu

APARAREA JUDECATOAREI
"Ma simt discriminata", a declarat Simona Lungu privind in ochi un coleg de breasla care a intrebat-o cum va putea sa-si puna din nou roba de judecator dupa un asemenea scandal. "Cred in anumite lucruri si in anumite valori la care nu pot sa renunt. Poate ca ar trebui sa renunt la cererea de a-mi fi protejata imaginea. As face-o daca as crede ca viata mea privata, credintele mele filosofice si religioase mi-au afectat vreun moment imaginea de magistrat", si-a incheiat judecatoarea apararea. Simona Lungu considera ca a fost pusa intr-o situatie fara iesire, in care ea nu pare sa aiba vreo culpa. "Practic, omul este intai tarat in scandal, iar apoi se considera ca nu mai poate imbraca roba pentru ca a fost in mijlocul scandalului". Cu toate ca i-a fost retras orice sprijin, judecatoarea crede ca are inca toate sansele sa nu fie sanctionata.

×