x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SIMULARE BACALAUREAT 2015. Azi, proba obligatorie a profilului. Când vor fi afişate REZULTATELE

SIMULARE BACALAUREAT 2015. Azi, proba obligatorie a profilului. Când vor fi afişate REZULTATELE

04 Mar 2015   •   08:49
SIMULARE BACALAUREAT 2015. Azi, proba obligatorie a profilului. Când vor fi afişate REZULTATELE

Elevii din clasele a XI-a și a XII-a susțin azi proba obligatorie a profilului din cadrul simulării bacalaureatului (Matematică sau Istorie), potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. Ultima probă, cea la alegere a profilului și specializării, va fi susținută în 6 martie doar de elevii de clasa a XII-a, relatează Agerpres. Toate probele sunt scrise, iar rezultatele vor fi afișate pe data de 12 martie.

Potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educației, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.

Simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale, a explicat ministerul.

La simulările de anul trecut, elevii clasei a XII-a au obținut note peste 5, astfel: 52,8% la Limba română, 67,78% la Limba maternă, 42,51% la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) și 53,92% la proba la alegere a profilului.

Situația pentru clasa a XI-a s-a prezentat astfel: la proba de Limba română — 44,22% dintre elevi au luat note peste 5, la proba pentru Limba maternă — 62,42%, iar la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) — 36,32%.

Elevii clasei a XI-a nu vor susține nici în acest an proba la alegere, având în vedere ca aria de acoperire disciplinară în clasa a XI-a nu este similară celei de clasa a XII-a.

×
Subiecte în articol: simulare bacalaureat BAC 2015