x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sindicaliştii au protestat la Parlament, pentru a treia zi consecutiv

Sindicaliştii au protestat la Parlament, pentru a treia zi consecutiv

09 Iun 2010   •   00:00
Sindicaliştii au protestat la Parlament, pentru a treia zi consecutiv
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul National

Oamenii le cer parlamentarilor să nu aprobe reducerea salariilor şi pensiilor şi să voteze moţiunea de cenzură. Totodată, ei cer demisia Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu. Oamenii cer şi demisiile miniştrilor Elena Udrea, Cătălin Predoiu şi Gabriel Oprea.



Aproximativ 300 de sindicalişit s-au adunat, în această dimineaţă, în faţa Palatului Parlamentului. Ca şi în zilele trecute, oamenii au venit înarmaţi cu pancarte şi au scandat diverse lozinci împotriva membrilor Guvernului şi preşedintelui Traian Băsescu. Protestatarii cer renunţarea la măsurile de austeritate pe care Guvernul vrea să le aplice, printre care se numără reducerea salariilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%.

Printre mesajele manifestanţilor apăreau texte precum "Jos Guvernul Boc", "Demisia" şi "Jos Băsescu".

Sindicaliştii au declanşat protestele din faţa Parlamentului în cursul zilei de luni, când Emil Boc a mers în Parlament pentru a-şi angaja răspunderea pentru cele două legi de austeritate. Protestele au continuat şi a doua zi, când sute de oameni au mers la Parlament.

De joi şi până sâmbătă, protestele se vor muta în teritoriu, anunţă Antena3. Sindicaliştii vor organiza pichete la birourile parlamentare şi la sediile partidelor.

Pentru ziua de marţi, 15 iunie, când urmează să fie votată moţiunea de cenzură depusă la adresa Guvernului, confederaţiile sindicale pregătesc un miting de protest la care sunt aşteptaţi circa 20.000 de oameni şi care se va desfăşura tot la Parlament. Protestatarii au anunţat că vor face un lanş uman în jurul Palatului Parlamentului.

Tot în ziua votării moţiunii, sindicaliştii din majoritatea sectoarelor bugetare anunţă că vor intra în grevă generală.

×
Subiecte în articol: observator