x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Singurul medic epidemiolog de la Spitalul Județean de Urgență din Focșani a demisionat

Singurul medic epidemiolog de la Spitalul Județean de Urgență din Focșani a demisionat

17 Noi 2020   •   12:10
Singurul medic epidemiolog de la Spitalul Județean de Urgență din Focșani a demisionat
Sursa foto: Victor Stroe

Singurul medic epidemiolog de la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani, Diana Stoica, a demisionat din funcție luni, acuzând „ultramegapolitizarea” managementului spitalului, potrivit unui comunicat de presă.

„Am fost anunţată de către medicul epidemiolog Stoica Diana că îşi depune demisia atât din funcţia de medic primar epidemiolog, cât şi din cea de coordonator al Serviciului de Prevenire a Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Focşani. (...) Afirm cu toată responsabilitatea că demisia doamnei doctor Stoica Diana are legătură cu demisia înaintată de fostul manager al Spitalului Judeţean, Constantin Mândrilă, care şi-a dat şi el demisia începând de ieri, 16 noiembrie", a declarat, marţi, managerul interimar al SJU Focşani, Elena Codruţa Neagu, potrivit comunicatului.

De asemenea, managerul interimar al SJU Focșani a menționat că spitalul a fost amendat de Direcția de Sănătate Publică Vrancea cu 10.000 de lei „pentru că medicul Stoica Diana nu și-a făcut datoria în cee ace privește traseele epidemiologice”.

„Spitalul Judeţean Focşani a plătit amenda respectivă şi nu i-a imputat-o medicului Stoica Diana, asta fiind cea mai bună dovadă că persoana în cauză nu a fost persecutată. Conducerea unităţii sanitare a primit numeroase sesizări din partea medicilor şi asistenţilor, în sensul că nu sunt instruiţi de medicul epidemiolog şi că astfel de instruiri s-au realizat doar pe criterii de prietenii. I-am solicitat în mai multe rânduri medicului în cauză să îşi facă datoria în mod corect faţă de tot personalul, nu pe criterii subiective", a mai precizat Elena Codruţa Neagu.

Managerul SJU Focşani este de părere că demisia medicului epidemiolog "pune în pericol viaţa pacienţilor" şi contravine legislaţiei în vigoare care prevede faptul că "în această perioadă epidemiologică un medic nu poate demisiona de pe o zi pe alta”.

Medicul Diana Stoica și-a anunțat demisia luni seară, anunțând decizia pe contul său de Facebook.

„O zi la care nu m-am gândit că va veni, dar, DA mi-am dat demisia din funcţia de medic epidemiolog al SJU Focşani. De ce? Din multe motive adunate de câteva luni, atunci când managementul 'de top' al unei unităţi sanitare este ultramegapolitizat, să ştiţi că lucrurile nu vor merge bine. Ştiu că nu sunt singurul medic care gândeşte acest lucru, însă pot afirma că sunt printre puţinii care o pot spune, care o pot face public. Eu sunt unul dintre adevăraţii specialişti, eu contez, eu nu am abandonat lupta, dar nu voi permite niciodată nimănui care a 'tras lozul câştigător' şi a ajuns în 'vârful' unei instituţii sanitare să îşi bată joc de munca mea şi a echipei mele", a scris, pe Facebook, medicul Diana Stoica.

×