x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Site inaugurat degeaba

Site inaugurat degeaba

de Jurnalul National    |    16 Feb 2008   •   00:00
Site inaugurat degeaba
Sursa foto: Reuters/

Ministrul Mediului şi Dezvoltări Durabile, Korodi Attila, a inaugurat vineri, la Direcţia Apelor din Târgu-Mureş, site-ul reţelei naţio­nale de monitorizare a aerului, www.calitateaer.ro. Am încercat ieri, pe durata mai multor ore, să ne lămurim cum merge pagina web, însă aceasta nu a furnizat decât erori.

Ministrul Mediului şi Dezvoltări Durabile, Korodi Attila, a inaugurat vineri, la Direcţia Apelor din Târgu-Mureş, site-ul reţelei naţio­nale de monitorizare a aerului, www.calitateaer.ro. Korodi a declarat, într-o conferinţă de presă, că site-ul este un instrument care va pune la dispoziţia tuturor cetăţenilor interesaţi informaţii în timp real privind calitatea aerului în localităţile din România. Minis­trul a făcut, în faţa reprezentanţilor mass-media şi a autorităţilor regionale de mediu invitate să participe la eveniment, o aplicaţie a modului în care funcţionează site-ul www.calitateaer.ro, pe judeţele Mureş şi Sibiu. “Reţeaua naţională de monitorizare a calităţii aerului este una dintre cele mai moderne din Europa. Azi se întregeşte cu site-ul www.calitateaer.ro. Mul­ţumită acestuia, poţi verifica la orice oră dacă se încadrează carac­teristicile aerului în limitele normale şi poţi verifica principalii poluenţi monitorizaţi – dioxid de sulf, acizi de azot, praf”, a spus minis­trul, arătând că pe site calitatea aerului poate fi interpretată foarte uşor, întrucât se folosesc culori şi indici ai gradului de poluare. Astfel, verdele şi cifra 1 înseamnă “excelent”, iar roşul şi cifra 6 este indicativul pentru “foarte rău”. “Aceasta nu înseamnă că aerul este irespirabil, ci că trebuie să fim foarte atenţi”, a spus Korodi.

În ciuda demonstraţiei mi­nistrului, site-ul nu este încă funcţional. Am încercat ieri, pe durata mai multor ore, să ne lămurim cum merge pagina web, însă aceasta nu a furnizat decât erori. Mesajul apărut cel mai des pe site a fost “datele se află în proces de actualizare”.

×
Subiecte în articol: verde!