x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Situaţia de pe Dunăre îngrijorează navigatorii! "Acest fenomen nu a mai fost întâlnit de 10 ani"

Situaţia de pe Dunăre îngrijorează navigatorii! "Acest fenomen nu a mai fost întâlnit de 10 ani"

14 Aug 2015   •   12:50
Situaţia de pe Dunăre îngrijorează navigatorii! "Acest fenomen nu a mai fost întâlnit de 10 ani"

Navigatorii încarcă barjele care circulă pe Dunăre în dreptul Portului Giurgiu la aproape jumătate din capacitate din cauza cotelor reduse ale apelor fluviului, a declarat vineri directorul Administrației Porturilor Dunării Fluviale (APDF) Giurgiu, Dănuț Ofițeru.

"Din cauza cotelor reduse ale Dunării, navele nu pot fi încărcate la capacitate maximă și navigatorii încarcă navele aproape la jumătate din capacitate pentru că dacă înainte cotele permiteau un pescaj de 2,5 metri, acum pescajul este de aproape 1,6 metri. Cred că acest fenomen cu o Dunăre atât de scăzută în Portul Giurgiu nu a mai fost întâlnit de aproape zece ani de zile, respectiv din anul 2006, când a existat un fenomen foarte ciudat pentru că în primăvară am avut inundații și cote foarte ridicate ale Dunării, iar în toamnă cotele au fost foarte reduse, aproape ca acum', a declarat vineri, directorul Administrației Porturilor Dunării Fluviale(APDF) Giurgiu, Dănuț Ofițeru, potrivit Agerpres.

Navele care operează în portul Giurgiu și descarcă în zona Canalului Plantelor și în zona cunoscută 'la verigă' spre Zona Liberă pot intra la descărcat doar cu un pescaj de maximum 1,6 metri.

Marinarii din port spun că perspectiva este sumbră și pentru perioada următoare deoarece se anunță tendințe de scădere a cotelor apelor Dunării și pentru următoarea săptămână, iar acest fenomen s-ar putea prelungi până în luna septembrie.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: dunărea dunăre