x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Slăbim cu ...amfetamine / Pastila Superslim a fost retrasă de pe piaţă!

Slăbim cu ...amfetamine / Pastila Superslim a fost retrasă de pe piaţă!

14 Iun 2009   •   00:00

Autorităţile sanitar-veterinare din Timiş au retras de pe piaţă, în ultima săptămână, o mie de cutii cu pastile Superslim , după ce s-a constatat că acestea conţin o substanţă periculoasă pentru sănătatea consumatorilor. "Au fost retrase o mie de cutii de pastile şi s-au trimis probe la un laborator din Uniunea Europeană, iar, acum, aşteptăm rezultatele şi, între timp, continuăm controalele", spune Sabin Lifa, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş, citat de Agerpres.



Controalele inspectorilor sanitar-veterinari şi ai Autorităţii de Sănătate Publică Timiş au demarat după ce instituţiile au primit o notificare din partea Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin care se semnala faptul că un anume lot de capsule pentru slăbit conţine un derivat de amfetamină, care, în mod normal, se administrează sub control medical. Acest lot figura ca fiind importat de o firmă din localitatea timişeană Murani. Cristian Anton, directorul Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Timiş, a declarat că, până acum, în judeţ nu s-a înregistrat nicio reclamaţie în acest sens.

Superslim va fi retras de pe piaţa din România, după ce laboratorul din Belgia a trimis o notă, prin sistemul de alertă rapidă, privind compoziţia produsului, care conţine un derivat de amfetamină într-o concentraţie care ar interzice comercializarea la liber. Amfetamina este o amină, sub forma de lichid incolor, cu efect stimulator asupra sistemului nervos central şi periferic, ameliorând starea de oboseală, dar care are efecte negative asupra inimii, cei mai afectaţi fiind cardiacii.

×
Subiecte în articol: observator