x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Societatea care editează Jurnalul Naţional a declanşat procedurile de intrare în insolvenţă

Societatea care editează Jurnalul Naţional a declanşat procedurile de intrare în insolvenţă

18 Ian 2015   •   20:01
Societatea care editează Jurnalul Naţional a declanşat procedurile de intrare în insolvenţă

Piaţa media din România se află într-un declin constant în special în ultimii cinci ani, cota de piaţă a vânzărilor de ziare de calitate scăzând dramatic. Lupta pentru supravieţuire a presei scrise din ţara noastră este grea şi de cele mai multe ori nedreaptă.

Aceste dificultăţi nu au ocolit nici Jurnalul Naţional, publicaţie care a împlinit 21 de ani de existenţă, în ultimii zece ani fiind ziarul numărul unu în topul cotidianelor de calitate, conform SNA.

Pentru a putea continua acest drum, societatea care editează Jurnalul Naţional a declanşat procedurile de intrare în insolvenţă. La această soluţie legală de protecţie au apelat aproape toate companiile care editează cotidiene de calitate, ca să poată depăşi dificultăţile create de un mediu economic nefavorabil.

Este de prisos să precizăm că în întreaga Europă statele fac eforturi financiare considerabile pentru a sprijini prin diferite măsuri apariţia presei scrise, în timp ce Guvernele care s-au aflat la cârma României în ultimii 25 de ani nu au găsit niciodată prioritară sprijinirea presei, care, se ştie, este unul dintre stâlpii democraţiei într-un stat.

×